Slovencem ni uspel preboj v 1. evroafriško skupno DC-ja!

20.09.2009

JURMALA, LATVIJA - Slovenska teniška reprezentanca pokala Davis v postavi Grega Žemlja, Luka Gregorc, Blaž Kavčič in Aljaž Bedene je obstala na zadnji stopnički, ki pelje v 1. evroafriško skupino pokala Davis.

Potem, ko je prvi dvoboj tretjega dne proti Ernestsu Gulbisu izgubil Grega Žemlja, je v zadnji tekmi proti Andisu Juški izgubil še Blaž Kavčič z rezultatom 6-3, 6-4, 6-2. Skupni rezultat je bil 3-2 za Latvijo, ki se veseli preboja v višji razred najstarejšega moštvenega tekmovanja na svetu, naši fantje pa bodo tudi naslednje leto igrali v 2. evroafriški skupini.

Latvijec Andis Juška je bil mož odločitve v Jurmali

V petek se je vse začelo po slovenskih notah, saj je Žirovničan Grega Žemlja gladko opravil z današnjim krvnikom Slovencev Andisom Juško, drugi dvoboj pa je iz izgubljenega položaja dobil najboljši Latvijec Ernests Gulbis. Luka Gregorc je namreč v odločilnem petem nizu že vodil 5-2, nato pa prednost pretvoril v poraz z 8-6.

Včerajšnji dvoboj dvojic je Slovenija v navezi Žemlja/Gregorc dobila ter priskrbela še drugo točko, ki pa ni zadostovala za končni uspeh. 22-letni Žemlja je danes v prvem dvoboju moral priznati premoč Gulbisu, ki ga je premagal prvič po treh porazih, v zadnjem, odločilnem srečanju pa 22-letni Blaž Kavčič na zelo hitri podlagi (tepih) teniške dvorane v obmorskem letoviškem mestecu Jurmala, ni imel nobenih možnosti. Po točno dveh  urah igre ga je 24-letni Juška, 251. igralec teniške lestvice ATP, pospravil s 3-0 v nizih in Latvijo popeljal v drugi kakovostni razred pokala Davis.

Že včeraj je kapetan Blaž trupej opozarjal, da je Latvija še vedno favorit in ni se zmotil: ''Računali smo, da bi dobili peto tekmo, ker proti Gulbisu tega realno ni bilo za pričakovati. Ker je bil Gregorc povsem iztrošen zaradi igranja 10 nizov , sem v zadnji dvoboj poslal Kavčiča, ki pa je bil na tej podlagi povsem nemočen. Na koncu lahko čestitam fantom, ki so se odlično borili. Pred prihodom smo se bali, da bi prišlo še do hujšega poraza, a fantje so na tej podlagi naredili več od pričakovanega'', je po koncu dejal Trupej.

 

LATVIJA - SLOVENIJA 3-2
Venue: Tennis Centre "Lielupe", Jurmala, LAT (tepih)

Grega Zemlja (SLO) d. Andis Juska (LAT) 61 61 64
Ernests Gulbis (LAT) d. Luka Gregorc (SLO) 46 67(3) 64 64 86
Luka Gregorc/Grega Zemlja (SLO) d. Ernests Gulbis/Deniss Pavlovs (LAT) 67(5) 64 62 26 64
Ernests Gulbis (LAT) V Grega Zemlja (SLO) 62 36 63 75
Andis Juska (LAT) v Luka Gregorc (SLO) 63 64 62

pripravil: L.S.

foto: sportacentrs.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete