IZJEMNO: Janez Semrajc do kariernega uspeha in sladko maščevanje Grege Žemlje! Oba pišeta zgodovino ljubljanskega turnirja!

24.09.2009

LJUBLJANA - OP Ljubljane je danes postreglo z izjemnim veseljem za vse ljubitelje slovenskega tenisa, saj sta se v polfinale tega 42,500 € vrednega turnirja uvrstila kar dva naša igralca, Janez Semrajc in Grega Žemlja. BRAVO OBA!

Že popoldne je na osrednje igrišče stopil 20-letni Ljubljančan Janez Semrajc, prvič v četrtfinalu kakšnega turnirja serije challenger. Varovanec trenerja Blaža Trupeja, je prikazal igro, s katero bi bili ponosni tudi igralci, ki se na teniški lestvici ATP nahajajo tudi po 300 mest višje od njega, pa čeprav je imel na drugi strani manj znanega Italijana Enrica Burzija, 472. igralca sveta.

Janez Semrajc si zasluži vse čestitke za prikazano igro

Da Italijan ni od muh je pokazal z vstopom v četrtfinale, na poti do sem pa je v 1. krogu premagal tudi bolnega Blaža Kavčiča. Vse to pa se je ustavilo proti Johnnyu, kot ga kličejo prijatelji. Semrajc je že takoj na začetku vzel servis Burziju, ki se je sicer trudil, a je Slovenec vse njegove poskuse v kali zatrl. Z drugim brejkom v 1. nizu je suvereno zaključil prvi del, na začetku drugega pa za trenutek izgubil zbranost, ko je 28-letni Italijan prišel do prvega brejka.

Vodstvo ni dolgo trajalo, kajti Semrajc je hitro izenačil in z dobrimi, močnimi in natančnimi udarci povsem razorožil Burzija, s četrtim odvzemom servisa pa na koncu zmagal s 6-3, 6-4. Ljubljana je tako dobila prvega polfinalista na domačem turnirju in to igralca, ki je na turnir prišel s povabilom organizatorja, ki so s to potezo zadeli v polno. Uspeh za mladega Semrajca je toliko večji, ker se je letos dolgo časa boril z boleznijo, a uvrstitev v veliki polfinale je sigurno poplačala vse.

Čez drugega Slovenca ni šlo (Enrico Burzi)

Za vstop v veliki finale bo Semrajcu na poti stal še en predstavnik iz apeninskega polotoka, 1. nosilec Paolo Lorenzi, ki je imel v četrtfinalu presenetljivo veliko dela z mladim srbskim igralcem Filipom Krajinovićem. Zmagal je po treh nizih s 6-0, 4-6 in 6-2.

Zaključna točka Janeza Semrajca - četrtfinale OP Ljubljane - Semrajc/Burzi

V poslastici dneva je pred številnimi gledalci v polfinale prišel tudi Grega Žemlja, ki se je tako Hrvatu Roku Karanušiću maščeval za vse tri poraze, ki mu jih je ta odlični Hrvat prizadejal do sedaj. 22-letni Žirovničan je danes odigral izjemno 'partijo', v kateri je napravil zelo malo nevsiljenih napak, servis pa mu je odlično služil. Dva odvzema servisa 130. igralcu sveta sta bila dovolj za več kot prepričljivo dobljen prvi niz, v katerem igralec iz nam sosednje države ni imel nikakršnih možnosti proti razpoloženemu Žemlji.

Gorenjec je praktično zadel vse (razen dveh napak v drugem nizu zaradi premalo zbranosti), Roku pa ni pustil dihati. Na začetku drugega niza sta si igralca še izmenjala začetni udarec, Grega pa je v 9. igri še enkrat kaznoval Karanušića, kar je že nekaj časa viselo v zraku, saj je skozi celoten dvoboj narekoval tempo. Na koncu se je rezultat glasil 6-1, 6-4, Žemlja pa je svojo zmago za polfinale pospremil z besedami, ki povejo vse: ''Presrečen sem''.

Zaključna točka Grege Žemlje - četrtfinale OP Ljubljane - Žemlja/Karanušić

Za drugi letošnji finale turnirjev serije challenger se bo Žirovničan (180. na ATP) pomeril s Francozom Stephane Robertom, ki ga je letos premagal na peščenem turnirju na Reki.

pripravil: L.S.

foto: tenisportal.si

Rezultati OP Ljubljane - četrtfinale:

S. VAGNOZZI Vs S. ROBERT 0/6 2/6

P. LORENZI Vs F. KRAJINOVIC 6/0 4/6 6/2

E. BURZI Vs J. SEMRAJC 3/6 4/6

G. ZEMLJA Vs R. KARANUSIC 6/1 6/4

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete