Marija Šarapova dvignila zmagovalni pokal; J.J.: 'Komaj sem držala lopar v rokah!'

03.10.2009

TOKIO, JAPONSKA - Nekdanja 1. igralka sveta Rusinja Marija Šarapova je v Tokiju dvignila zmagovalni pokal. V finalu je pri vodstvu Marije s 5 :2 v 1. nizu, Srbkinja Jelena Jankovič zaradi poškodbe desnega zapestja predala dvoboj.

Marija Šarapova je tako osvojila svoj 1. turnir odkar se je pred 10. meseci vrnila na teniška igrišča in prvega po aprilu 2008 v Amelia Islandu.






Jelena Jankovič je v 8 igri odigrala 2 točki na to pa je morala predati dvoboj.

"To je veliko razočaranje zanjo. Bližamo se koncu sezone in vse več igralk pestijo poškodbe. Upam, da se bo Jelena hitro vrnila na igrišča".





Jelena Jankovič je dvoboj začela zelo agresivno in povedla z 2:0 v 1. nizu potem pa je stvari do predaje v svoje roke prevzela Marija Šarapova.

"Začela je zelo močno, toda to je bil moj drugi finale letos in sem tudi jaz hotela igrati močno. Ves teden sem igrala dobro in želela sem odigrati na nivoju tudi v finalu. Zelo sem vznemirjena ob zmagi, saj vem koliko truda sem za to vložila ob vrnitvi po poškodbi".

Jelena Janković se je pritoževala nad bolečinami v zapestju desne roke že včeraj na polfinalnem obračunu z Li Na. Težava je očitno prišla na dan prav v finalu. ''Občutila sem bolečino, ki se je iz desnega ramena spuščala vse do zapestja'', je dejala Jeca. ''Zapestje se je 'vnelo'. Hotela sem odigrati do konca, a sem komaj držala lopar v roki. Morala sem predati, da si ne bi 'v riziko' spravila zadnji del sezone''.

Najboljša srbska igralka je kasneje še dodala, da bo videla, če bo sploh nastopila na turnirju v Pekingu, kjer bodo igrale vse najboljše igralke sveta. Kolač na Kitajskem je vreden 4,5 milijona USD.


foto : Fox, Reuters
pripravil : Marjan B.

Toray Pan Pacific Open 2009
Tokio, JAP
September 27-October 4, 2009
Nagradni sklad: $2000000
Podlaga: Trda
Tip: WTA



Finale:

Maria Sharapova (RUS) d. (7) Jelena Jankovic (SRB) 52 ret. (right wrist injury)


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete