Premier turnir v olimpijskem mestu Peking pripadel Kuznjecovi!

11.10.2009

PEKING, KITAJSKA - Rusinja Svetlana Kuznjecova je edina dobila vse tekme na teniškem turnirju serije premier z nagradnim skladom 4,5 milijona USD, ki je ta teden potekal v Pekingu. Z zadnjo zmago v velikem finalu proti Poljakinji Agnieszki Radwanski s 6-2, 6-4 je že drugič prišla do tega prestižnega naslova, še dvakrat pa je v kitajski prestolnici igrala v finalu.

24-letna Rusinja, rojena v St.Petersburgu, je že takoj na začetku finala dala vedeti, da z njo ne bo šale. S hitrim odvzemom servisa je takoj prešla v vodstvo, ki ga je kljub izgubljeni eni servis igri, še enkrat potrdila v končnici niza in pospravila prvi del tekme hitro v žep, čeprav je imela štiri leta mlajša Poljakinja 75% prvi servis, a je na njega osvojila le polovico od 18 točk.  V drugem nizu smo videli le en brejk, uspel pa je Rusinji, ki je zmagala po 1 uri in 20 minutah srečanja. Radwanska je sicer imela nekaj priložnosti, ki pa jih ni izkoristila, med drugim je v drugem nizu zapravila vse štiri brejk priložnosti.

Pridruži se debati na forumu

Izmed petih ruskih igralk, ki so prišle do četrtfinala Pekinga, je Kuznjecova prišla najdlje na koncu pa še zmagala

Kuznjecova, letošnja zmagovalka turnirja za grand slam v Parizu, je dobila še šesti dvoboj proti Poljakinji (trije porazi), letos pa jo je enkrat že ugnala na Roland Garrosu. Dobljeni finale ji je prinesel 12 karierno zmago in tretjo letošnjo, na teniški lestvici WTA pa je dodala novih 1000 točk. Seveda je Rusinja za zmago dobila tudi ustrezno denarno nagrado, pripada ji namreč ček v višini 775,500 ameriških dolarjev.

Agnieszka Radwanska je z igranjem v finalu Pekinga prišla do uvrstitve kareire, saj na tako močnem turnirju še n prišla tako visoko. Največja nagrada (poleg denarne) pa je tudi vnovčenje novih 700 točk, ki jih bo dodala ostalim, vse skupaj pa je naneslo, da se Poljakinja jutri vrača v prvo deseterico najboljših igralk sveta.

Agnieszka Radwanska je kljub finalnemu porazu verjetno lahko zadovoljna

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

China Open 2009
Peking, KIT
Oktober 3-11, 2009
Nagradni sklad: $4500000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

(6) Svetlana Kuznetsova (RUS) d. (12) Agnieszka Radwanska (POL) 62 64

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete