Katarina Srebotnik je v četrtfinalu WTA turnirja v Luksemburgu!

22.10.2009

LUKSEMBURG - Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je le prišla do zagona v letošnjem letu potem, ko je imela toliko težav s poškodbami.

28-letnica iz Velenja se je na teniškem WTA turnirju z nagradnim skladom 220,000 ameriških dolarjev uvrstila med najboljših osem in dokazala, da bo na njo še vedno treba računati. V 2. krogu je po treh nizih in nekoliko težavami, na koncu brez težav strla odpor domačinke Anne Kremer z 2-6, 6-4 in 6-0. BRAVO KATA!

Katarina Srebotnik počasi sestavlja mozaik, ki jo je lani pripeljal do 20. mesta teniške lestvice WTA

Srebotnikova (432. na WTA) se je vrnila na teniška igrišča po osmih mesecih odsotnosti, v zadnjih dveh pa je nanizala šest porazov, ki bodo hitro pozabljeni, če bo nadaljevala v današnjem slogu. Prvi niz je izgubila s 6-2, saj je Luksembužanka prišla do dveh brejkov v dveh poskusih, sama pa do te priložnosti sploh ni prišla. V drugem delu je s hitrim brejkom povedla, nato pa je zaradi ribrejka tekmice reševala niz v 10. igri, ko je z drugim odvzetim začetnim udarcem poravnala izid.

V odločilnem delu srečanja je na igrišču stala le Kata, ki je brez težav kontrolirala dvoboj do samega konca in zasluženo slavila zmago, ki jo pelje v četrtfinale, kjer bo igrala s Švicarko Timeo Bacsinszky. Ta trenutek šele šesta igralka Slovenije je Luksemburžanki v zadnjem nizu zavezala celo kravato.

Z 20-letno igralko iz Luzana Kata v svoji karieri še ni izgubila, saj je zmagala na vseh treh dosedanjih dvobojih, dvakrat v Zurichu (2005, 2008) in lani v Charlestonu. Švicarka se trenutno nahaja na 70. mestu lestvice, Kata pa na 432. mestu, a primerjava po mestih je v tem primeru povsem nerealna.

pripravil: L.S.

foto: espn.com

BGL Luxembourg Open 2009
Luksemburg, LUX
Oktober 19-25, 2009
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




2. krog:

(4) Daniela Hantuchova (SVK) d. Lucie Hradecka (CZE) 75 36 62
(5) Yanina Wickmayer (BEL) d. Alizé Cornet (FRA) 75 76(6)
Shahar Peer (ISR) d. (8) Carla Suárez Navarro (ESP) 36 63 61

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete