Kata se je spotaknila na zadnji oviri

24.05.2008

STRASBOURG, FRANCIJA - Katarina Srebotnik se je ustavila na zadnji stopnički WTA turnirja v francoskem Strasbourgu. V finalu jo je po treh nizih premagala Španka Anabel Medino Garrigues 4-6, 7-6 in 6-0.


Prvi niz se je začel s takojšnjim odvzemom servisa Katarini Srebotnik in vodstvom Španke 2-0. V peti igri je Kata napravila ribrejk in znižala vodstvo Medine na 2-3. Srebotnikova je še enkrat odvzela servis nasprotnici v ključnem trenutku pri rezultatu 5-4 in zaključila prvi niz sebi v prid. V 54 minutah si je Srebotnikova priigrala kar osem priložnosti za odvzem servisa, izkoristila pa je zadnji dve.

Na začetku drugega niza je dež prekinil tekmo za eno uro in pol pri rezultatu 1-1 in 40:30 za našo igralko. Ko sta igralki prišli nazaj na igrišče sta odigrali samo dve točki saj je dež spet zmotil igralki pri nadaljevanju. Spremenil se je le rezultat na semaforju. Katarina je vodila 2-1.

Čez eno uro se je dvoboj nadaljeval in Kata je takoj vzela servis Španki Anabeli Medini Garrigues vendar ji je ta vrnila z enako mero. V šesti igri je Kata izkoristila svojo tretjo brejk priložnost in povedla 4-2. S tretjim brejkom zapored se je Kata že zelo približala končnemu slavju na turnirju a se spet ni izšlo. Odvzemi servisa so se kar nadaljevali in Španka se je spet približala na 3-4 in imela servis, kjer je brez izgubljene točke izenačila ter po še enem brejku povedla. Kati je še uspelo izenačenje in vodstvo 6-5. Nato je Medina-Garrigues servirala za obstanek in pripeljala niz v podaljšano igro. Igralka iz Iberskega polotoka je dobila podaljšano igro in niz za izenačenje.

Odločilni tretji niz je Španka začela odlično in povedla 3-0. Ko je 27-letna Velenjčanka še drugič izgubila servis se je barka potopila saj je semafor pokazal že 5-0 za Anabel Medino-Garrigues. Kata se je v zadnjem nizu povsem zlomila saj ji je Španka zavezala 'kravato'.

To je bil šesti medsebojni obračun igralk, ki sta tudi zelo dobri prijateljici. Katarina je pred današnjo zmago vodila 3-2, sedaj pa sta igralke izenačene.. Za 30. igralko sveta je bil to deseti finale v karieri. Zmagala je v Estorilu 1999, Acapulcu 2002, Aucklandu 2005 in Stockholmu 2005, šestkrat pa izgubila.

tenisportal.si
foto: Getty Images

Internationaux de Strasbourg 2008

Strasbourg, FRA
Maj 19-24, 2008
Nagradni sklad: $175000
Podlaga: pesek
Tip: WTA




Finale:

Anabel Medina-Garrigues (ESP) Katarina Srebotnik (SLO) 46 76 60

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete