Moški turnir v Moskvi ostaja v ruskih rokah!

25.10.2009

MOSKVA, RUSIJA - Tako kot že mnogi igralci prej, je tudi Janko Tipsarević 'obstal pred vrati Kremlja'. Mihail Južni je namreč nadaljeval tradicijo zmagovalcev v Moskvi, kjer že od leta 2004 kraljujejo domačini.

V finalnem dvoboju dveh izjemno dobrih prijateljev je slavil Rus Južni s 6-7, 6-0, 6-4, v tekmi pa lahko izpostavimo mračno obdobje Janka Tipsarevića, ko je izgubil tekmo zaradi osmih zaporednih osvojenih iger Moskovčana.

Prijateljski objem prijateljev po finalnem dvoboju

Dve leti starejši Južni (27) je bolje začel in povedel 3-0, a je Beograjčan takoj vrnil in izenačil na 3-3 in niz je brez nadaljnjih brejkov odšel v podaljšano igro, kjer je imel več sreče Srb. Od tega trenutka naprej je igral le še ruski reprezentant, katerega je Janko obakrat premagal v dveh prejšnjih medsebojnih srečanjih (Rotterdam, Miami).

Popularni Miša je brez izgubljene igre izenačil v nizih, nato pa v tretjem takoj odvzel servis Tipsareviću, prednost pa je zadržal vse do konca. Čeprav je Janku po težkih mukah uspelo tekmo pripeljati do zanimive končnice, mu vendarle ni uspelo vzeti servisa, v bistvu sploh ni prišel do brejk žoge. Pri 5-3 je Južni zapravil pet zaključnih žogic, v naslednji igri pa se je rešil po zaostanku 15:30, ko je s tremi zaporednimi žogami dobljenimi v svojo korist, dobil tudi finale po 2 urah in 44 minutah.

Mihail Južni je po skoraj dveh letih prišel do nove, pete lovorike v karieri

Rus je prišel do čeka v vrednosti 170,000 USD in novih 250 točk, Janko pa je vseeno prišel do rezultata kariere, saj je prvič igral v finalu turnirjev serije ATP. Srb je po zamenjavi trenerja prišel že do treh zaporednih odličnih rezultatov. Prvo je igral četrtfinale Metza, nato je slavil na challengerju v Monsu, ta teden pa je v Moskvi, kot vidite, prišel do velikega finala.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Kremlin Cup 2009
Moskva, RUS
19.10.2009-25.10.2009
Nagradni sklad: $1080500
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

[3] M Youzhny (RUS) d [6] J Tipsarevic (SRB) 67(5) 60 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete