Stahovski ponovil vajo iz Zagreba in zmagal v St.Petersburgu!

01.11.2009

ST.PETERSBURG, RUSIJA - Ukrajinec Sergej Stahovski je z zmago na ATP turnirju v St.Petersburgu postal tretji letošnji zmagovalec, ki mu je to uspelo potem, ko se je v glavni del prebil iz kvalifikacij.

23-letni Kijevčan, ki ima stalno prebivališče v Bratislavi, je v finalu ubranil zaključno točko Argentincu Horaciu Zeballosu na koncu pa zmagal z 2-6, 7-6 in 7-6.

Po 'katastrofalnem' prvem nizu se je Stahovski v nadaljevanju zbral in dobil dve podaljšani igri v naslednjih dveh nizih.  V drugem je Argentincu ubranil kar šest brejk priložnosti in tudi zaključno žogo, s katerim bi Zeballos lahko prišel do prvenca, v tretjem pa sta si tekmeca izmenjala po en brejk, zato je končnega zmagovalca odločila podaljšana igra, ki jo je po 2 urah in 19 minutah dobil Ukrajinec v sami končnici.

Sergej Stahovski se je takole veselil uspeha v St.Petersburgu

Stahovski je prišel do druge lovorike v kareiri in to na skoraj povsem enak način kot lani v Zagrebu. Tudi takrat se je na turnir uvrstil preko kvalifikacij le, da je v Zagrebu izgubil zadnji kvalifikacijski dvoboj z našim Blažem Kavčičem, a je v glavni del prebil kot srečni poraženec.

Za današnjo zmago bo Ukrajinec, ki je včeraj v polfinalu izločil Marata Safina, dobil ček v višini 118,500 USD in 250 točk, ki jih bo pripel k ostalimi na teniški lestvici ATP.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

St. Petersburg Open 2009
St. Petersburg, RUS
25.10.2009-01.11.2009
Nagradni sklad: $750000
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

[Q] S Stakhovsky (UKR) d [8] H Zeballos (ARG) 26 76(8) 76(7)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete