Serena glavna v taboru Williams!

01.11.2009

DOHA, KATAR - S finalnim dejanjem Serena Williams-Venus Williams (6-2, 7-6) se je spustil zastor nad letošnjo sezono teniške turneje WTA. Katarsko mesto Doha je drugič zapored gostilo zaključni turnir Sony Ericsson Championship, kjer so bil zbrane najboljše igralke v letu 2009.

Po igranju v skupinah (bela, kostanjeva) so se v polfinale uvrstile Jelena Janković, Caroline Wozniacki in sestri Williams, slednji pa sta se v velikem finalu tudi udarili za zadnji naslov. Boljša je bila od jutri naprej aktualna številka 1 lestvice WTA Serena, ki je dobila še peti dvoboj v Dohi in drugega proti starejši sestri ter zasluženo pobrala naslov, ki ga je osvojila že leta 2001.

Pridruži se debati na forumu

Serena Williams bo zasluženo končala sezono 2009 na samem vrhu

28-letna Serena je še enkrat potrdila, da je trenutno 'No1' in je brez kančka dvoma najbolj zasluženo na vrhu lestvice koncem sezone. Temnopolta Američanka je poleg naslova v Dohi letos pobrala še lovoriki na OP Avstralije in Wimbledonu, nekaj sence na njeno sezono meče le izpad na linijsko sodnico, ki si ga je privoščila v polfinalu OP ZDA, ko ji je ta dosodila prestop v ključnem trenutku srečanja proti kasnejši zmagovalki Kim Clijsters.

Samo finale je bilo veliko manj zanimivo kot njun obračun v skupini, saj je trajalo manj kot 1 uro in pol, očitno pa je bilo, da Venus po težkih dvobojih do finala ni mogla parirati 'sveži' Sereni, ki je prišla do 13. zmage v medsebojnih dvobojih (13-10).

Venus je v Dohi dvakrat izgubila z mlajšo sestro

V prvem nizu je Serena prišla do dveh brejkov, boljša pa je bila v vseh elementih igre, v drugem nizu pa smo videli bolj izenačen boj, a je mlajša sestra uspela priti do zmage preko tajbrejka. Sestri sta od 23 dvobojev igrali 11 finalov, kar osemkrat pa je bila boljša Serena, ki je v roke tudi dobila ček z ogromno vsoto zelencev. Pripadlo ji je kar 1,550,000 USD.

No, čisto konec pravzaprav še ni, saj so si na WTA turneji izmislili še en turnir (Bali), kjer bodo nastopale nekatere zmagovalke letošnje sezone pod pogojem, da niso nastopile v Dohi. Več o tem si lahko preberete tudi tukaj.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Sony Ericsson Championships - Doha 2009
Doha, KAT
Oktober 27 - November 1, 2009
Podlaga: Trda
Tip: WTA



Finale:

(2) Serena Williams (USA) d. (7) Venus Williams (USA) 62 76(4)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete