Slovenski dan na Roland Garrosu, Serena nemočna proti Srebotnikovi

30.05.2008

ROLAND GARROS- Katarina Srebotnik - Serena Williams 6-4, 6-4.

Kakšen dan po dolgem času za ljubitelje slovenskega tenisa. Naša najboljša igralka Katarina Srebotnik je ponovila uspeh kariere na Roland Garrosu in po zmagi nad veliko Sereno Williams (zmagovalka Roland Garrosa 2002, polfinalistka 2003) v dveh zaporadnih nizih za nagrado dobila uvrstitev v osmino finala, kjer je že igrala leta 2002.

Katarina Srebotnik po zmagi nad Sereno Williams ni skrivala veselja

Prvi niz je Kata odlično začela, povedla 2-0 vendar jo je Američanka ujela. 27-letni Velenjčanki je uspel še en brejk za vodstvo 5-3, Serena je uspela le znižati izid, za dobljeni niz pa je bilo to vendarle premalo. Katarina je z odlično igro na mreži zaključila prvi niz v svojo korist.

V drugem nizu sta obe igralki držali svoj servis do izida 4:4. Več težav je imela Srebotnikova, ki je morala v treh igrah reševati brejk priložnosti nasprotnice. Prelomnica je bila deveta igra, ko je Srebotnikovi uspel zelo pomemben brejk. Slovenka je srevirala za zmago, pri 40:15 zapravila dve zaključni žogi in že smo se ustrašili, da se bo njena večna zgodba ponovila. Kata je zdržala pritisk in po nevsiljeni napaki Američanke ( v svoji zbirki ima kar 31 turnirskih zmag, letos 3) zasluženo slavila z rezultatom 6-4, 6-4.

To je bila prva zmaga 27.nosilke Srebotnikove v štirih dvobojih nad ameriško milijonarko (v karieri je zaslužila več kot 19 mio ameriških dolarjev).

"Zgrešila sem veliko lahkih udarcev in odločilnih točk, s katerimi bi lahko tekmo obrnila sebi v prid," je po dvoboju povedala poraženka, ki ji v dosedanjih sedmih nastopih le enkrat ni uspelo priti do četrtega kola. "Veliko stvari bi lahko naredila drugače, vendar časa pač ne moreš zavrteti nazaj. Mislim, da so ji uspeli nekateri udarci, ki ji do sedaj še nikoli niso, saj drugače ne bi prišla med najboljše. Če ji bo šlo tako naprej, bo v finalu."

 

Za izpad Serene Williams je poskrbela naša najboljša teniška igralka Katarina Srebotnik

foto: rolandgarros.com

 

"Zjutraj sem vedela, da res nimam ničesar izgubiti, zato sem pač poskusila. Zelo sem vesela, da se je izteklo po moje," pa je povedala Kata. ''Serena mi je po dvoboju rekla,da sem tako igrala kot bi bila številka 2''.

Srebotnikova se bo v nedeljo v osmini finala pomerila s Švicarko s Patty Schnyder, ki je bila s 7:6, 5:7 in 6:2 boljša od Francozinje Emilie Loit. S takšnim nastopom kot ga je Srebotnikova prikazala danes verjamemo, da ji lahko uspe preboj tudi v četrtfinale.

Katarinina trenerka je Biljana Veselinovič, ki ima tudi veliko zaslug za njeno igro in jo lahko pripelje tudi tisto željeno stopničko višje, preboj med najboljše igralke na svetu.

tenisportal.si
foto: Getty Images
 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete