Aravane Rezai na vrhu Balija!

08.11.2009

BALI, INDONEZIJA - Na zadnjem teniškem turnirju sezone imenovanem Commonwealth Bank Tournament of Champions, ki ga je organizacija WTA šele letos postavila v urnik tekmovanj in se ga je prijel vzdevek 'tolažilni', je slavila Francozinja Aravane Rezai in na ta način prišla do največje lovorike v karieri.

Rezaijeva, ki je letos v Strasbourgu prišla do prvenca,  je v prvem nizu po 'set pointu' pri rezultatu 3-5 prestavila v višjo prestavo in sama prišla do dveh zaključnih točk za niz, v tistem trenutku pa je Bartolijeva poklicala trenerja zaradi težav z mišico. Ko se je vrnila na igrišče je naredila dvojno napako, izgubila niz, nato pa predala dvoboj v solzah.

Aravane Rezai je zadnja zmagovalka teniške sezone 2009

''Vesela sem, da sem igrala v finalu. Žal mi je za Marion, da se ji je to zgodilo. Raje bi zmagala na drugačen način, toda to je tenis, vse se ti lahko zgodi. Tu so ljudje zelo prijazni in ves teden sem se odlično počutila. Hvala vsem, posebej še organizatorjem, ki so pripravili odličen turnir'', je dejala presrečna zmagovalka.

''Kljub solzam sem presrečna da sem nastopila tu'', je povedala Bartolijeva, ki je predala po prvem nizu pri rezultatu 7-5 za rojakinjo. ''Prvo se moram zahvaliti očetu za vse kar je naredil za mene. Žal nisem mogla dokončati dvoboja, bolečina je bila preveč huda.''

Obe igralki sta se iz skupine prebili z dvema zmagama, v polfinalu pa je Bartolijeva ugnala Kimiko Date-Krumm, Rezaijeva pa Mario Jose Martinez Sanchez.

Bartolijeva je finale zapustila v solzah

Turnir Commonwealth Bank Tournament of Champions je gostil 10 najvišje uvrščenih igralk, ki so letos prišle do zmage na turnirjih serije International, plus dve, ki jih je povabil organizator.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Commonwelth Bank Tournament Of Champion 2009
Bali, IND
November 4-8, 2009
Nagradni sklad: $600000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

Aravane Rezai (FRA) d. (1) Marion Bartoli (FRA) 75 ret. (left quad strain)


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete