FOTO: Solze in smeh Flavie Pennette s soigralkami za zmago v pokalu FED!

08.11.2009

REGGIO CALABRIA, ITALIJA - Ženska teniška reprezentanca Italije je letošnja zmagovalka pokala FED. Zadnjo točko za končno zmago je priborila Flavia Pennetta.

Italijanska reprezentanca v postavi Flavia Pennetta, Francesca Shiavone, Sara Errani in Roberta Vinci, ki jo vodi kapetan Corrado Barazzutti, je v finalu gladko ugnala reprezentanco ZDA. Končni rezultat se je glasil 3-0, drugo in obenem tudi zadnjo točko, pa je domačinkam zagotovila 27-letna igralka iz Brindisija Flavia Pennetta.

Flavia Pennetta je osrednja figura letošnjega finala pokala FED

Že včeraj so igralke iz apeninskega polotoka naredile odločilni korak h končni zmagi, saj sta v posamičnih dvobojih slavili Pennetta in Schiavone, danes pa se je simpatična Flavia znesla še nad Melanie Oudin, ki na peščeni podlagi centra Circolo del Tennis "Rocco Polimeni", ki sprejme 5,400 gledalcev, ni imela velikih možnosti. Po koncu dvoboja so Italijanke skočile v krog in praznovale s solzami sreče v očeh.

Italijanke so igrale že tretji finale pokala FED v zadnjih štirih letih, lovoriko pa so dvignile drugič v zgodovini, saj jim je to uspelo že leta 2006, ko so premagale Belgijke. S končno zmago so se Italijanke povzpele na 1. mesto lestvice narodov, ki so jo uvedli leta 2002.

Mlada Melanie Oudin, ki je ekplodirala na OP ZDA, ni imela veliko možnosti na peščeni podlagi, ki so jo izbrale Italijanke

Reprezentanca ZDA, ki je igrala brez sester Williams, je bila na peščeni kalabrijski podlagi seveda brez velikih možnosti. 18-kratne zmagovalke pokala FED so nazadnje igrale v finalu leta 2003, zadnja zmaga pa sega v leto 2000, kar je sedaj tudi najdaljše obdobje brez naslova v zgodovini za Američanke.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

SVETOVNA SKUPINA - FINALE:

ITALIJA - ZDA 3-0
Circolo del Tennis "Rocco Polimeni", Reggio Calabria, ITA (pesek)


Danes:

Flavia Pennetta (ITA) d. Melanie Oudin (USA) 75 62

Včeraj:

Flavia Pennetta (ITA) d. Alexa Glatch (USA) 63 61

Francesca Schiavone (ITA) d. Melanie Oudin (USA) 76(2) 62


 
 
 
 
 
 
 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete