Novak Djoković pospravil s Federerjem in utišal St.Jacobs Halle!

08.11.2009

BASEL, ŠVICA - Najboljši srbski igralec tenisa in 3. igralec sveta Novak Djoković je s super predstavo v finalu ATP turnirja serije 500 izkoristil ne najboljši dan prvega igralca sveta Rogerja Federerja in zmagal v njegovem hramu.

Nole je v tretjem nizu z dvojnim zaporednim brejkom povsem utišal dvorano v Baslu in po 2 urah in 10 minutah slavil z rezultatom 6-4, 4-6 in 6-2. Ja, to kar ni uspelo nikomur, od kar se je Federer vrnil na turnir v rodni Basel, je uspelo Novaku.

Novak je prvega igralca sveta Rogerja Federerja ugnal na 'domačem parketu'

Srbu je uspelo zmagati v Švici na svojem prvem nastopu, obenem pa je najbolj znanemu prebivalcu mesta prekinil niz 19. zaporednih zmag. Da bi Noletu lahko uspela zmaga se je pokazalo že v prvem nizu, ko je superiorno osvojil prve štiri servis igre. Do 4-4 je Rogerju prepustil le dve točki na začetni uadrec, nato pa mu je uspel še brejk, a za osvojen prvi niz se je moral pošteno oznojiti. Takrat se je začela verjetno najdaljša igra v sezoni, ki je trajala kar 22 minut. Tekmeca sta odigrala kar 30 točk, Federer pa je zapravil šest brejk priložnosti, Novak na drugi pa šest za niz. No, v sedmi mu je le uspelo za 6-4.

Med premorom je Nole vzel medicinski 'time-out', nato pa s še enim brejkom povedel 2-0 v drugem nizu. 15-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je vrnil udarec v 4. igri, nato pa v 10. 'pritisnil' na Djokovića in izenačil. Takšen razplet bi verjetno stresel 99% teniških igralcev, a ne Noleta, ki je z dvema brejkoma v odločujočem nizu prišel na 4-0 in povsem utišal St.Jacobs Halle, Federerjev drugi dom, kjer je kot otrok pobiral žogice. Od tu naprej ni bilo več povratka za Federerja, ki je sicer dobil dve svoji igri na servis, a do brejka ni mogel. Ostalo mu je le še, da čestita rivalu, ki bo v ponedeljek le še 455 točk oddaljen od 2. mesta, ki ga drži Rafael Nadal.

Švicar je danes igral precej slabše kot njegov nasprotnik Novak Djoković. V medsebojnih dvobojih sedaj vodi le še 9-5

Djoković je z zmago prišel do četrte lovorike v sezoni po Dubaju, Beogradu in Pekingu, na svoj račun pa je za zmago vknjižil 291,700 evrov in novih 500 točk.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Davidoff Swiss Indoors Basel 2009
Basel, ŠVI
02.11.2009-08.11.2009
Nagradni sklad: $1755000
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

(2) Novak Djokovic (SER) d. (1) Roger Federer (SUI) 64 46 62

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete