Dramo finalnega obračuna v Bercyju vendarle dobil Novak Djoković!

15.11.2009

PARIZ, FRANCIJA - Najboljši srbski teniški igralec Novak Djoković je veliki zmagovalec pariškega mastersa ali turnirja serije 1000.

Zadnji turnir serije masters pred zaključkom v Londonu, kjer bo igralo osem najboljših teniških igralcev leta 2009, je postregel z zelo zanimivim in tesnim obračunom, na koncu pa je 3. igralec sveta Novak Djoković le strl odpor Francoza Gaela Monfilsa v podaljšani igri odločilnega niza in prišel do 5. ATP naslova  letos z rezultatom 6-2, 5-7 in 7-6.

Djoković je v Parizu igral 27. finale, prišel pa je do 16. lovorike. Letos je igral v petih finalih serije masters, zmagati pa mu je uspelo šele tu, s peto lovoriko v sezoni pa se je na drugem mestu izenačil z Rafaelom Nadalom.

Ja, Novak je turnir v Parizu začel v sredo, ko je na dvoboj s Juanom Monacom prišel v maski okostnjaka, tekmovanje v Bercyu pa je končal štiri dni kasneje v stili 'terminatorja'. Finale, ki je prvo izgledal, da bo Srb ekspresno opravil s Francozom (6-2, 3-0), se je pretvoril v borbo do zadnjega atoma moči, ki jo je dobil Djoković.

Pridruži se debati na forumu

Novak se je po koncu dvoboja zavedal, da je prišel do težko priborjene zmage

Do rezultata 2-1 so bili gledalci v dvorani glasni kot na nogometni tekmi, a jih je Novak hitro utišal z brejkom, s še enim pa je po 31 minutah zaključil prvi niz. S podobno serijo kot dan prej proti Nadalu je Nole v drugem nizu že povedel 3-0, nato pa zapadel v krizo, Monfils pa je svojo igro postavil na višji nivo (posebej na returnu).

Bercy je eksplodiral po prvem brejku Parižana, ki je pomenil tudi vrnitev Francoza v igro. Djoković se je nekajkrat izvlekel iz neugodnega položaja, toda v zadnji izmenjavi mu ni več uspelo in posledično je moral igrati še tretji, odločilni niz. Tu je dvakrat povedel, toda Monfils ga je vedno ujel in tekmeca sta finale odločila v tajbrejku, ki je vedno igra živcev. Djokoviću je mini-brejk uspel v šesti točki, malo za tem pa je dobil še maratonsko 'piko' ter prišel do zaključne točke, kjer je Francoz napravil dvojno napako in Srb je lahko slavil.

Dvorana Bercy je pokala po šivih

Sama statistika je pokazala, da je bil Djoković vseeno boljši. Prišel je do osmih neposrednih točk več, pri nevsiljenih napakah pa je zaostal samo za dve. S četrto zmago nad Monfils Gaelom (4-0) je Nole prišel do druge zmage v tednu dni, obakrat pa je v finalu ugnal igralca, ki je igral v svojem rojstnem kraju - Federerja v Baslu in Monfilsa v Parizu, za nameček pa je njegov rojak Nenad Zimonjić, skupaj s partnerjem Nestorjem, tudi veselil naslova v Baslu in Parizu.

Novak, ki je znan tudi po izjemnem znanju jezikov, je tudi tu nagovoril gledalce po francosko, a mu ni šlo najbolje. Nič zato, se je pa tega spomnil Monfils, ki je po dvoboju dejal: ''Naslednje leto bom tu zmagovalec jaz, ti pa se boš do tedaj naučil francosko''. Monfils je prav tako kot Nole pravi šaljivec in gledalci imajo oba zato tudi zelo radi.

23-letni Monfils Gael je v devetem finalu še sedmič izgubil

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

BNP Paribas Masters 2009
Pariz, FRA
08.11.2009-15.11.2009
Nagradni sklad: $2750000
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

[3] N Djokovic (SRB) d [15] G Monfils (FRA) 62 57 76(3)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete