Olimpijski zmagovalec iz Aten je Žemlji preprečil drugo zaporedno slavje v Cancunu!

22.11.2009

CANCUN, MEHIKA - 30-letni Čilenec Nicolas Massu je na 35,000 USD vrednem challenger turnirju na mehiški obali v finalu ugnal, sicer odilčnega, Grega Žemljo po dveh nizih s 6-3 in 7-5.

23-letni Žemlja, ki se na lestvici ATP nahaja na 145. mestu, je v Cancunu branil naslov iz lanskega leta, po težko priborjeni zmagi v polfinalu, ko je pred 16 urami igral več kot 3-urni dvoboj, pa ga je v finalu verjetno izdala izčrpanost. Kljub porazu  si Grega zasluži vse čestitke za prikazano igro v tem tednu na zelenem pesku.

Grega Žemlja je lani v Cancunu zmagal, letos pa je igral v velikem finalu

Sam finale je bil veliko bolj zanimiv kot kaže semafor, saj sta se tekmeca pred približno 600 gledalci borila skoraj 2 uri. Nicolas Massu, ki je leta 2004 osvojil zlato olimpijsko medaljo, na lestvici ATP pa je nekdaj že zasedal vrhunsko 9. mesto, je skozi celoten turnir igral zelo suvereno, v finalu pa je uporabil izkušnje, ki si jih je nabral tekom zadnjih let.

Grega Žemlja in Blaž Kavčič se sedaj selita na naslednji turnir v mesto Puebla. Obljubila sta, da bosta izkušnje iz tam delila tudi z nami in nam napisala nekaj svežih novic. Naslednji teden ne zamudite kratkih dnevnikov naših najboljših teniških igralcev, vabljeni pa ste, da nam na našo aktualno spletno pošto info@tenisportal.si napišete vprašanja za Blaža in Grega, ka vam bosta po najboljših močeh odgovorila (izbrali bomo 2 vprašanja na dan).

Massu je za naslov dobil 5,000 USD in 75 točk, Grega pa se bo zadovoljil s 3,000 USD denarne nagrade in 45 točkami.

''Vesel sem, da sem se odločil priti sem igrati turnir. Na koncu sem še zmagal, skozi celoten teden pa sem igral odlično'', je dejal Čilenec ter dodal: ''Čestitke tudi Gregi. Varjamem, da bo v prihodnosti igral vidno vlogo na turneji ATP''.

Nicolas Massu je zmagovalec letošnjega CH turnirja v Cancunu

pripravil: L.S.

foto: torneoscasablanca.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete