LONDON: Fantastičen polfinale bombarderjev Juanu Martinu del Potru!

29.11.2009

LONDON, ANGLIJA - Drugi polfinale zaključnega teniškega turnirja sezone osmerice v londonski O2 Areni je pripadel Argentincu Juanu Martinu del Potru.

Argentinec, doma iz Tandila, je s 6-7, 6-3 in 7-6 ugnal Robina Soderlinga ter poskrbel za finale, ki si ga tudi največji optimisti niso upali napovedati: Juan Martin del Potro - Nikolaj Davidenko.

Robin Soderling je v letošnji sezoni izjemno napredoval pod taktirko Magnusa Normana

Argentinec je tako še tretjič v letošnji sezoni porazil Soderlinga, ki mu je uspelo proti 'Delpu' zmagati le leta 2007 v pokalu Davis. V prvem nizu je imel Del Potro štiri brejk priložnosti, izkoristil pa ni nobene, kazen pa je prišla v tajbrejku, ki ga je Šved pretvoril v svojo korist. No, v drugem nizu je prvi izgubil začetni udarec in Argentinec je izenačil.

Sam zaključek dvoboja je bil zelo dramatičen. Ko je Soderling z brejkom povedel 4-2 je bil na pragu zmage, a je Del Potro takoj odgovoril z ribrejkom in igrala se je še ena podaljšana igra. 5. igralec sveta je z dvema mini-brejkoma povedel 4-0, kar je bila nedosegljiva prednost za Skandinavca, ki je položil orožje po 2 urah in 12 minutah.

Poraženi je imel v končni statistiki več 'winnerjev' (38-29), vendar tudi veliko več neizsiljenih napak (41-23). Zanimivo je, da sta oba finalista utrpela poraz na začetku zaključnega turnirja v Londonu. Davidenko je izgubil proti Novaku Djokoviću, Del Potro pa proti Andyu Murrayu, v medsebojnih dvobojih pa Rus vodi z 2-1.

Mladi Argentinec J.M. del Potro bo po osvojitvi zadnjega grand slama sezone igral še v finalu turnirja ATP World Tour Finals

Pred finalom posameznikov se bodo v dvorani ob reki Temzi pomerili še za naslov najboljših v igri dvojic. 2. nosilca brata Bryan, se bosta poskušala maščevati za poraz na začetku tekmovanja paru Maks Mirni/Andy Ram, s tem pa bi prišla do tretje lovorike na zaključnih turnirjih serije masters.

pripravil: L.S.

foto: espn.com

Barclays ATP World Tour Finals 2009
London, VB
22.11.2009-29.11.2009
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Polfinale:

Nikolay Davydenko (RUS) d Roger Federer (SUI) 62 46 75

Juan Martin del Potro (ARG) d Robin Soderling (SWE) 67 63 76

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete