LONDON: Kolja je v finalu pospravil tudi z Del Potrom!

29.11.2009

LONDON, ANGLIJA - Veliki zmagovalec zadnjega turnirja sezone t.i. ATP World Tour Finals je Nikolaj Davidenko, ki je po dveh zaporednih nizih s 6-3 in 6-4 odpravil Argentinca Juana Martina del Potra, s tem dejanjem pa sta tekmeca spustila tudi zadnjo kuliso nad letošnjo sezono, čeprav nas naslednji konec tedna čaka še finale v Davisovem pokalu.

Presenetljivo finale, bi lahko rekli, a oba sta si ga povsem zaslužila. Nastope v londonski O2 Areni nista začela najbolje, kajti Del Potro je izgubil prvi dvoboj z Andyem Murrayem, Davidenko pa je pokleknil proti Novaku Djokoviću, toda v nadaljevanju sta stopnjevala formo. V polfinalu sta oba zmagala po treh nizih. Argentinec je vzel mero Robinu Soderlingu, Rus pa je prvič v karieri, po dvanajstih porazih, na kolena spravil Rogerja Federerja.

Nikolaj 'Kolja' Davidenko je zasluženo dvignil pokal, ki ga dobi zmagovalec zadnjega turnirja sezone

Davidenko je z zmago izpisal zgodovino. Postal je prvi Rus, ki je osvojil zaključni turnir sezone, kjer tekmuje osem najboljših igralcev leta. Pred njim so to poskušali Jevgenij Kafeljnikov, Marat Safin, Aleksaneder Volkov,...

Davidenko je v Londonu, ki je prvič gostil Masters Cup, prišel do 19. lovorike v karieri, toda do najpomembnejše in najvrednejše. Za zmagoslavje v O2 Areni je 28-letni Rus dobil 1,5 milijona evrov in 1,300 točk za ATP lestvico. Na vprašanje, če bo iz tega denarja kaj kupil svoji ženi Irini, je odgovoril: ''Veliko je to za njo.''

Davidenko se bo sedaj lahko spočil do nove sezone in poslušal svojo najljubšo skupino Guns N' Roses, se vozil s kolesom, ribaril in igral nogomet, preden bo v naslednji poskušal pokvariti račune Federerju, Nadalu, Djokoviću, Murrayu,... . Možnosti bo res veliko, saj Nikolaj zaradi poškodbe v začetku leta ni igral ter ne brani veliko točk.

Tudi za J.M. del Potra je bila letošnja sezona najboljša v karieri

Zmagovalec OP ZDA Juan Martin del Potro ni imel energije, da bi se zoperstavil Rusu, saj je včeraj do polnoči igral izčrpljajoč polfinale proti Soderlingu, Davidenko pa je na poti do končne zmage premagal vse letošnje zmagovalce turnirjev za grand slam - Rafaela Nadala, Rogerja Federerja in danes še Del Potra.

V konkurenci parov sta slavila brata, dvojčka Bryan. Američana sta v finalu premagala navezo Max Mirni (BEL) / Andy Ram (ZDA) s 7-6 in 6-3 ter se zopet povzpela na sam vrh lestvice ATP v dvojicah.

Dvojčka Bryan že peto sezono zaključujeta na prvem mestu lestvice dvojic

(6) Nikolaj Davidenko (RUS) vs. (5) Juan Martin del Potro(ARG)  3-1
'07 ATP Masters Series Paris (Francija) Trda R32 Nikolaj Davidenko 7-6(3)6-1
'08 ARG v. RUS WG SF (Argentina) Pesek RR Juan Martin Del Potro 6-1 6-4 6-2
'08 Tennis Masters Cup (Kitajska) Trda RR Nikolaj Davidenko 6-3 6-2

'09 ATP World Tour Finals (London) Trda F Nikolaj Davidenko 63 64

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Barclays ATP World Tour Finals 2009
London, VB
22.11.2009-29.11.2009
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

Nikolay Davydenko (RUS) d Juan Martin del Potro (ARG) 63 64

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete