Nadal ukanil Djokovića tudi na travi

15.06.2008

LONDON, ANGLIJA-  Rafael Nadal nadaljuje svoj niz nepremagljivosti tudi na travnati podlagi. Danes je v finalu turnirja Artois Championships v londonskem Queen's klubu spet ukanil Srba Novaka Djokovića 7-6, 7-5.

To je bil drugi dvoboj teh dveh igralcev v devetih dneh in obadva je dobil Nadal, ki je postal tudi prvi Španec z zmago na travnatih terenih po 36 letih, ko je leta 1972 turnir na travi dobil Anders Gimeno in obenem postal tudi prvi igralec z zmago na Roland Garrosu in Queensu v enem letu od leta 1979, ko se igra turnir v taki obliki.  Prvo tekmo sta tenisača igrala v polfinalu Roland Garrosa, kjer je potem Nadal tudi četrtič zapored osvojil turnir.

22-letni Rafa je tako postal še bolj samozavesten pred turnirjem za grand slam v Wimbledonu saj bi z zmago na 'sveti travi' postal tudi prvi igralec po Bjornu Borgu leta 1980, ki bi dobil v enem letu tako Roland Garros kot Wimbledon.

Zadnja leta sta tu prevladovala Avstralec Leyton Hewitt in Američan Andy Roddick,ki sta se tokrat poslovila prav s porazoma proti finalistoma, Švicar Roger Federer pa se na turnirju v Queensu še ni pojavil in je vedno igral v nemškem Hallu. Zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije in zmagovalec odprtega prvenstva Francije sta prikazala odlično igro in gledalce z odličnimi potezami večkrat spravila na noge.

''Ta teden je bil zame neverjeten'', so bile prve besede novopečenega zmagovalca, ki je bil v prvem nizu oddaljen le točko od zaostanka 0-4 preden se je vrnil v igro.

 

Rafael Nadal je po zmagi na odprtem prvenstvu Francije dobil še turnir v angleškem Queensu in postal prvi Španec z zmago na travnati podlagi po letu 1972

foto: artoischampionships.com

 

Djokovič je imel v podaljšani igri prvega niza že zaključno žogo za niz pri 6-5 a je nato Nadal dobil naslednje tri za zmago v prvem nizu, ki je trajal 74 minut. v drugem nizu je Španec z brejkom že vodil 2-0 vendar je zmagovalec Melbourna udaril nazaj in izenačil. Tekma se je zlomila v zadnji igri, ko je Nadal z brejkom zadal Djokoviću končni udarec.

Novak Djoković je v devetih dneh dvakrat izgubi s Špancem Nadalom. Prvič v polfinalu Roland Garrosa, danes pa v finalu turnirja Artois Championships

Novak Djoković je v devetih dneh dvakrat izgubi s Špancem Nadalom. Prvič v polfinalu Roland Garrosa, danes pa v finalu turnirja Artois Championships

Djoković, ki je s Špancem v manj kot desetih dneh izgubil že drugi dvoboj je povedal: ''Strahovit teden. Nadal je fantastičen igralec. Ne vem, če je že kdo zmagal na OP Francije, teden kasneje pa slavil na travi v Queensu. To je neverjeten dosežek, še naprej tako".

tenisportal.si
foto: Getty Images

 

The Artois Championships 2008
London, ANG
Junij 9-15, 2008
Nagradni sklad: € 713000
Podlaga: trava
Tip: ATP




Finale:

Rafael Nadal (ESP) Novak Djokovic (SRB) 76 75 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete