Blaž Kavčič in Grega Žemlja zmagala v 1. krogu kvalifikacij odprtega prvenstva Avstralije v tenisu!

13.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Najboljša slovenska teniška igralca Blaž Kavčič in Grega Žemlja, sta uspešno začela kvalifikacije, odprtega prvenstva Avstralije v tenisu!





Blaž Kavčič je bil po težkem dvoboju boljši od Japonca Goja Soede s 6:7, 6:4,6:4. Oba igralca sta zelo slabo servirala, saj sta imela veliko priložnosti za odvzem servisov nasprotnika, vendar je bil v tej prvini Blaž boljši, uspelo mu je 9 x, Japoncu pa 6 x in to je bilo tudi odločilno za zmago.

Ljubljančan, ki je s to tekmo tudi odprl svojo teniško sezono v letu 2010, bo za vstop v odločilni krog kvalifikacij moral ugnati Črnogorca Gorana Tosića. 27-letni igralec iz Pančeva je v 1. krogu presenetil Srba Ilijo Bozoljca, ki ga je lani v uvodnem krogu izločil prav Kavčič. Za Blaža bo to prvi medsebojni dvoboj s Tosičem







Grega Žemlja pa je bil v 1. krogu kvalifikacij boljši od Američana Lesterja Cooka s 7:6, 6:4 v nizih. Statistično je bil dvoboj zelo izenačen, a je bil v ključnih trenutkih Grega Žemlja bolj zbran in na koncu zasluženo zmagal. V naslednjem krogu bo varovanec trenerja Žiga Janškovca igral z 29-letnim Francozom Nicolasom Devilderjem, ki je lani zasedal visoko 60. mesto na ATP lestvici, sedaj pa je 256. To bo njun prvi medsebojni dvoboj.

''Imel sem zelo slab odstotek prvega servisa, kar je posledica vetra. Ko piha, imam vedno težave s serviranjem'', je povedal Grega po tekmi, kjer mu kar trikrat ni uspelo dobiti niza, ko je serviral.



Z zmagama sta naša igralca že dosegla najmanjši cilj, sedaj pa se bosta poskušala prebiti v glavni del turnirja, bravo fanta!


foto : tenisportal.si
pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete