Tudi Zec Peškiričeva čez prvi krog kvalifikacij OP Avstralije!

14.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Čez 1. krog kvalifikacij prvega grand slama sezone se je prebila tudi Maša Zec Peškirič.

Včeraj je to uspelo Gregi Žemlji in Blažu Kavčiču, danes zjutraj pa se je v 2. kvalifikacijski krog prebila tudi Maša Zec Peškirič. 11. nosilka kvalifikacij je v uvodu premagala Japonko Riko Fudživaro s 6-4, 2-6, 6-1 in zabeležila prvo zmago v letošnjem letu. 1 uro in 47 minut je trajal dvoboj Jeseničanke in Japonke, v prvem nizu pa sta tekmici osvajali igre z brejki, saj smo jih videli kar sedem. Z enim uspešnim ukradenim servisom več je povedala Maša, ki je v drugem nizu dobila le tri točke na svoj drugi servis in Japonka je izenačila.

22-letna Gorenjka se je zbrala v odločujočem nizu, kjer je veliko bolje igrala na svoje servis igre in igralki iz dežele vzhajajočega sonca ni dopustila možnosti, da bi prišla do brejk priložnosti, sama pa je izkoristila dve.

Maša bo v 2. krogu kvalifikacij AO-ja poskušala maščevati poraz iz Marbelle

V 2. krogu ji bo na drugi strani mreže stala vrstnica iz Rusije, Jekaterina Ivanova, ki se nahaja na 141. mestu teniške lestvice WTA, v 1. krogu turnirjev za grand slam pa je igrala le lansko leto, prav v Melbournu. Tekmici sta se do sedaj pomerili le enkrat, lani na peščenem turnirju v Marbelli je bila v 1. krogu boljša Rusinja s 6-0 in 6-4.

pripravil: L.S.

foto: Facebook, andaluciatennis

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete