Blaž Kavčič in Grega Žemlja z lahkoto v odločilni krog kvalifikacij na OP Avstralije!

15.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Če sta imela naša najboljša teniška igralca Blaž Kavčič in Grega Žemlja nekaj težav v 1. krogu kvalifikacij za nastop na OP Avstralije (predvsem je motil veter), sta v 2. krogu suvereno opravila s svojima nasprotnikoma in prišla na korak do glavnega dela grand slam turnirja v Melbournu! BRAVO GREGA IN BLAŽ!



Blaž Kavčič (126. na ATP) je premagal Črnogorca Gorana Tosiča s kar 6:2, 6:2 v nizih.



Grega Žemlja (168. na ATP) pa je imel nekaj več dela z neugodnim Francozom Nicolasom Devilderjem. Izid je bil na koncu 6:3,6:3 za našega igralca!

Prvi si je tretji kvalifikacijski krog priboril 22-letni Ljubljančan Blaž Kavčič, ki je pometel s svojim črnogorskim nasprotnikom Goranom Tosićem z rezultatom 6-2, 6-2. Prvi dvoboj na igrišču številka 11 je bil povsem v znaku najboljšega slovenskega igralca leta 2009.

Že v prvem nizu je trikrat odvzel servis pet let starejšemu nasprotniku, ki se na lestvici ATP nahaja na 314. mestu. Kavčič je v tem delu odlično serviral, saj je imel kar 83% prvi servis (19/23), prav nič pa ni prepustil naključju tudi v drugem nizu. Z dvema zaporednima brejkoma je ekspresno povedel 4-0, nato pa rutinirano pripeljal tekmo do konca, ko je izkoristil četrto zaključno žogo za zmago, ki ga tretjič zapored pelje v odločilni krog kvalifikacij turnirjev za grand slam. V drugem nizu je Ljubljančan (12. nosilec) na svoj prvi servis osvojil kar 14 točk od 15 (93%), v dvoboju pa je osvojil 23 točk več od Tosića (61:38).

Dvakrat je bil Blaž prekratek za tako željeni vstop med 132 igralcev (Wimbledon in OP ZDA 2009) in ni vrag, da mu v tretje ne bi uspelo.

Ni minilo 7 minut, ko se je Kavčiču v tretjem krogu kvalifikacij pridružil še odlični Grega Žemlja. Tekmeca iz Francije Nicolasa Devilderja (256. na ATP) je pospravil z igrišča po dveh zaporednih nizih s 6-3 in 6-3. 29-letnik iz Francije se je šest let mlajšemu Žemlji poskušal upirati, toda zmaga ni bila niti slučajno ogrožena. Po 1 uri in 14 minutah je Grega zasluženo zmagal. Petkrat je vzel servis Francozu, odlično konvertiral točke v svoj prid predvsem na prvi servis, ki je tokrat deloval odlično, na koncu pa osvojil 15 točk več (63:48).

Steve Darcis bo zadnja ovira za Žemljo

Gorenjec, ki je lansko leto igral v 1. krogu slovitega Wimbledona, nastop na OP Avstralije pa mu je ušel skozi šivankino uho, se bo za prvi slovenski nastop v Melbournu pomeril s tretjepostavljenim Stevom Darcisom (108.) iz Belgije. 25-letnik iz Liega je zadnji dve leti stalni član žreba glavnega dela turnirjev največje četverice in čas je že, da mu Grega prekine serijo. Med sabo se do sedaj še nista nikoli pomerila.

Kavčič bo za svoj prvi karierni nastop na turnirjih za grand slam moral preskočiti oviro po imenu Somdev Devvarman (161.). 24-letnik iz Čenaja je lani opozoril nase, ko je igral v finalu ATP turnirja v domačem kraju (izgubil s Čilićem). Tudi Blaž se z Indijcem do sedaj še ni srečal, z zmago pa bi ubil 'dve muhi na en mah'. Igral bi v glavnem delu in dobil skalp finalista turnirja serije ATP.

Dvoboji zadnjega kroga kvalifikacij se igrajo na tri dobljene nize. (če letos niso spremenili sistema)

Devvarman se je v 2. krogu kvalifikacij komaj izvlekel in bi moral ''po pravilih'' že porabiti svoj odmerek sreče


foto : tenisportal.si
pripravil : Marjan B. in L.S.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete