Maši se je odprlo v zadnjem hipu in je v zadnjem krogu kvalifikacij OP Avstralije!

15.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - 22-letna Maša Zec Peškirič je dopolnila uspešen dan slovenskih teniških igralcev v kvalifikacijah odprtega prvenstva Avstralije. Bravo MAŠA!

Jeseničanka (11. nosilka) je za vstop v odločilni del kvalifikacij premagala Ekaterino Ivanovo in to dvakrat po podaljašni igri s 7-6, 7-6. Kar 2 uri in 18 minut sta igrali tekmici, ki sta v dvoboju poskrbeli za 12 brejkov. Maša je imela boljši odstotek zadetih prvih servisov in boljši izkoristek točk na drugega, najbolj pomembno pa je, da je v izenačenem dvoboju dobila oba tajbrejka in prišla v 3. krog. kjer se bo za vstop v glavni del pomerila s Kanadčanko Valerio Tetreault.

21-letnica iz Kanade, ki ima rojstni dan čez teden dni, prav tako kot Maša (21. januar),  se na lestvici WTA nahaja na 134. mestu, z Zec Peškiričevo pa do sedaj še nista igrali med sabo.

Po nekoliko slabšem uvodu v sezono je Maša dobila zalet in verjamemo, da ji bo uspelo zmagati tudi v 3. kvalifikacijskem krogu in se bo pridružila Poloni Hercog v glavnem žrebu, ki je danes dobila nasprotnico v 1. krogu. Za uvod bo igrala s kvalifikantko, v drugem krogu pa bo po vsej verjetnosti njena nasprotnica Aljona Bondarenko iz Ukrajine.

Več o žrebu OP Avstralije bomo napisali, ko se končajo kvalifikacije in določijo še zadnji pari.

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete