VIDEO IN FOTO: Grega Žemlja splašil vrabce na igrišču za golf in pospravil z nasprotniki na teniškem igrišču v Melbournu!

16.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Za veliko veselje sta poskrbela slovenska teniška predstavnika Grega Žemlja in Blaž Kavčič na OP Avstralije.

Oba sta se preko kvalifikacij prebila v glavni del tekmovanja in postala prva Slovenca, ki se bosta merila v deželi 'tam spodaj' z najboljšimi igralci sveta. Varovanec trenerja Davida Lenarja, Blaž Kavčič, je v zadnjem krogu kvalifikacij po dveh nizih (6-3, 7-6) izločil najboljšega indijskega igralca Somdeva Devvarmana, 23-letni Grega Žemlja, pa je v maratonskem boju in po dramatični končnici na melbournsko letališče poslal Belgijca Steva Darcisa z rezultatom 1-6, 6-3 in 10-8.

Po izjemni zmagi je Grega povedal: "Hvala za čestitke! Zelo težka tekma- vedel sem, da ne bo lahko. Darcis je v zadnjem času kazal odlično formo, tudi prvi dve tekmi v kvalifikacijah je dobil izjemno gladko. Prvi niz je bil veliko boljši nasprotnik, sam pa sem naredil preveč napak. V drugem  sem dvignil nivo svoje igre in tekma je bila od takrat naprej na visokem nivoju in zelo izenačena. Na koncu sem ohranil mirne živce in z nekaj lepimi potezami prišel do zmage. Razmere so bile dokaj težke, relativno visoka temperatura in na trenutke kar močan veter, kar pa sem danes izkoristil v svoj prid'', so besede Žemlje, ki bo po Wimbledonu 2009 spet igral v glavnem delu turnirja za grand slam.

Grega je v Novi Kaledoniji prikazal tudi veščine surfanja. Na sliki je njegov trener Žiga Janškovec

Naj dodamo, da so organizatorji že določili nasprotnika našima junakoma. Kavčič bo v 1. krogu igral z Američanom Waynom Odesnikom, Žemlja pa bo poskušal v 2. krog priti preko Nemca Benjamina Beckerja. Več o žrebu bomo napisali v eni od naslednjih novic.

Žirovničan Žemlja se v deželi kengurujev nahaja že približno tri tedne in se je dobro aklimatiziral na vroče podnebje, saj je v Avstraliji sedaj poletje. Nekaj prostega časa si je vzel tudi za igranje golfa, kjer pa je po videnem sodeč splašil 'vse vrabce'.

 

Najboljši slovenski teniški igralec leta 2008 pa je v letošnji sezoni zamenjal tudi znamko oblačil. Po novem na modri podlagi Melbourne Parka nastopa v oblačilih znamke Li Ning, prvo kolekcijo oblačil roza in svetlo modre barve, pa je Grega predstavil kar na spletnem socialnem profilu Facebook.

 

Kolekcija v roza barvi...
...in svetlo modri

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook-Grega Žemlja

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete