Kavčič: ''Devvarman se mi je opravičil!''

17.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Ob 1 uri zjutraj se začne OP Avstralije, prvi grand slam sezone, ki se igra na igriščih Melbourne Parka. Prvič v karieri bo slast igranja na turnirjih največje četverice okusil tudi 22-letni Slovenec Blaž Kavčič, ki je v odločilnem, tretjem krogu kvalifikacij izločil indijskega tenisača Somdeva Devvrmana s 6-3 in 7-6.

Kavčiču se je lani uvrstitev v glavni del tekmovanja na turnirjih za grand slam izmuznila kar dvakrat, ko je v 3. krogu kvalifikacij izgubil na Wimbledonu in potem še na OP ZDA.

''V tretje gre rado pravijo in res je...:) Občutki so nepozabni in v takih trenutkih pozabiš na vse pregarane ure na in ob teniškem igrišču. Ne bi si mogel zaželeti boljšega začetka sezone. Forma se je skozi cel teden stopnjevala in igra v zadnjem kolu je bila res dobra. Zelo se veselim prvega nastopa na glavnem turnirju in vem, da bom ob dobri igri prišel do možnosti za vstop v 2. krog'', pravi Blaž, ki si je pred mesecem dni poškodoval koleno. Le tega še ni povsem pozdravil, toda najvišje uvrščeni slovenski tenisač je optimistično razpoložen.

''Ja, malo me skrbi poškodba kolena, ki sem jo dobil pred mesecom dni. Koleno se po vsaki tekmi zelo vname in bolečine so res hude. Na srečo imamo tukaj vedno na voljo fizioterapevte, ki skrbijo za poškodbe itd. Pri njih preživim kar 1 uro in pol na dan in vedno jim uspe koleno spraviti do te mere, da lahko nastopam brez bolečin''.

Ljubljančan bo svoj krstni nastop začel točno ob 11. uri zjutraj po lokalnem času (Ljubljana = -10 ur), ko se bo na igrišču pomeril s 24-letnim Američanom Waynom Odesnikom, 91. igralcem teniške lestvice ATP. Američan je zadnji dve leti na turnirjih za grand slam stalni član glavnega žreba, v Melbournu pa še ni prišel dlje od 1. kroga in naj pri tem tudi ostane. Letošnjo sezono je Odesnik, ki se je rodil v Johannesburgu (Južna Afrika), začel odlično, saj je na turnirju serije ATP v Brisbanu prišel med osem najboljših, v četrtfinalu ga je namreč ustavil Čeh Radek Stepanek. Blaž in Wayne se do sedaj še nikoli nista pomerila med sabo.

''Žreb je odločil, da bom v prvem krogu igral priti Odesniku. Igralca ne poznam. Poskušal se bom osredotočiti nase in na svojo igro. Danes me čaka 1 ura teniškega treninga, nekaj malega fitnesa in obisk fizioterapevta, ki bo koleno pripravil za trening'', pravi Blaž, ki je še pokomentiral dogajanje okrog nešportnega obnašanja Indijca Devvarmana v zadnjem krogu kvalifikacij.

Naj spomnimo, da mu igralec doma iz indijskega Čenaja, ni hotel stisniti roke po dvoboju, ker je bil slabe volje zaradi poraza in vzetega zdravniškega odmora Blaža.

''Skozi celo tekmo sem imel probleme z dihanjem. Bilo je zelo vroče in izmenjave žog so bile res dolge. Moje dihanje med udarci ni bilo pravo in sredi drugega niza sem zapadel v veliko krizo. Pri rezultatu 5-4 v drugem 'setu' sem se odločil, da pokličem zdravnika. Pred začetkom naslednje igre sem to tudi sporočil glavnemu sodniku prav zaradi tega, da ne bi prišlo do predolgega čakanja oz., da ne bi izgledalo nešportno. Zdravnik me je pregledal zelo hitro in že sva nadaljevala z igro. Devarman je naslednji gem odigral odlično in ga tudi dobil zelo gladko. Na koncu je bil zelo jezen in mi ni hotel dati roke,'' je dogajanje opisal Blaž ter dodal:  ''2 uri po tekmi je prišel do mene in se mi tudi opravičil za nešportno obnašanje. Kar sem naredil ni bilo proti pravilom. Velikokrat v takih primerih posreduje tudi sodnik in 'medical time outa' ne odobri...''.

Ljubitelji in ljubiteljice tenisa, ne pozabite! Blaž igra 1. krog proti Američanu Waynu Odesniku ob 1 uri zjutraj po našem času. Igrala bosta na igrišču številka 5, ki je povsem blizu osrednjega stadiona, Rod Laver Arene.

pripravil: L.S.

foto: australianopen, Facebbok

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete