Blažu ni uspelo priti čez Odesnika in 1. krog OP Avstralije!

18.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Najboljšemu slovenskemu teniškemu igralcu Blažu Kavčiču (124.) ni uspelo priti v 2. krog OP Avstralije.

22-letni varovanec trenerja Davida Lenarja je prvič v karieri zaigral v glavnem delu turnirja za grand slam, kjer je po odličnem začetku slabše nadaljeval in izgubil proti Američanu Waynu Odesniku (89.) s 4-6, 6-1, 6-4 in 6-2.

Dvoboj je prekinjal dež, ki je danes krepko posegel v urnik dvobojev. V Melbourne Parku imata streho le dva stadiona, Rod Laver Arena in Hinsense Arena, ostala igrišča pa so na odprtem in s tem izpostavljena vremenskim razmeram. Blaž in Wayne sta igrala na igrišču številka 5.

Dež je krojil usodo tekem in urnik 1. dne OP Avstralije

Ljubljančan je odvoboj začel odlično in z dvojnim brejkom hitro prešel v vodstvo 4-1, ki ga je nekako obdržal do konca niza in povedel 1-0. V tem delu je odlično serviral in si ni mogel zaželeti boljšega uvoda v glavnem delu OP Avstralije. V drugem nizu je 24-letni Američan, ki se je rodil v Južni Afriki (Johannesburg) pritisnil na 'gas', in popravil svoj začetni udarec, kar se je hitro poznalo na semaforju, ko sta po 1 uri in 10 minutah začela od začetka.

Vsekakor je bil prelomnica tretji niz, ki je trajal skoraj 1 uro. V izenačenem dvoboju je levoroki Odesnik povedel predvsem po zaslugi dobrega izkoristka točk na svoj drugi servis in odličnega returniranja, v četrtem pa je le še dokončal delo. Kavčiču je padel začetni udarec in posledično je izgubil kar tri servis igre, kar je bilo absolutno preveč in 2. kroga, prvega grand slama sezone (prvič v karieri), se je veselil Odesnik.

pripravil: L.S.

foto: espn.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete