Najhitrejši izpad Šarapove v zadnjih sedmih letih; Pravljice o Jeleni Dokić letos ne bo

18.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Marija Šarapova (14. nosilka) je doživela hladen tuš že v 1. krogu teniškega grand slam turnirja, ki se je danes začel v Melbournu.

Dvoboj lepotičk med Marijo Šarapovo in Marijo Kirilenko na Rod Laver Areni je bil tudi uradni prvi dvoboj letošnjega OP Avstralije, kjer je slednja poskrbela, da je zmagovalka 'Aussie Opna' iz leta 2008 spakirala kovčke že po uvodnem dnevu. Z zmago s 7-6, 3-6 in 6-4 je Šarapovi prizadejala poraz, ki se bo v njeno statistiko zapisal kot prvi izgubljeni dvoboj na turnirjih za grand slam, v 1. krogu, v zadnjih sedmih letih (Roland Garros 2003).

Lansko leto Šarapova ni branila lovorike, ker je bila na operaciji desnega ramena, zaradi tega pa je izpustila 10 mesecev tekmovanj. Ja, 53. igralka sveta Marija Kirilenko je priredila lepo presenečenje pod streho Rod Laver Arene.

Marija Kirilenko je utišala rojakinjo Šarapovo

Od predvidenih 64 srečanj 1. kroga se jih je prvi dan končalo manj kot pol, saj je v Melbournu slabo vreme, ki kroji urnik in dvoboje. Kar 11 dvobojev je bilo prekinjenih, ostali pa sploh ne bodo začeli in so prestavljeni. Med drugim na igrišče ni stopila tudi Polona Hercog, ki bi morala igrati proti Julijani Fedak iz Ukrajine.

Rusinji Dinara Safina in Svetlana Kuznjecova nista dovolili presenečenj in sta se plasirali v 2. krog, skupaj s Kim Clijsters in Justine Henin. Veliko težav pa je imela s prebojem tretja Belgijka, kvalifikantka Yanina Wickmayer. Romunko Alexandro Dulgheru je na Margaret Court Areni izločila po maratonskem boju z rezultatom 1-6, 7-5 in 10-8. Tekma je trajala kar 3 ure in 40 minut. Prvi niz je gladko dobila Romunka, ki se na lestvici nahaja šele na 53. mestu, kar je bilo veliko presenečenje za vse, saj je Wickmayerjeva v zadnjih dveh kvalifikacijskih krogih oddala le eno igro. V drugem je Belgijka vodila že 5-1, pa vse zapravila in se je morala spet reševati. Za dodatno napetost je poskrbel dež, ki je prekinil dvoboj pri 3-3 v tretjem nizu, po premoru pa se je odvijal boj za vsako žogo in vsak košček igrišča. Preden je Wickmayerjeva dokončala delo, sta morali igralki še enkrat v slačilnico, saj je vreme ponagajalo tudi pri 6-6. Preboj v 2. krog si je zagotovila z agresivno igro, ki je imela za posledico tudi neverjetnih 80 nevsiljenih napak v dvoboju.

Nekdanja 'Aussie' Kim nadaljuje svoj pohod na turnirjih za grand slam po vrnitvi na teniška igrišča

Italijanka Flavia Pennetta, 12. nosilka turnirja, je po treh nizih premagala vedno slabšo Ano Čakvetadze, Katerina Bondarenko pa je bila boljša od Romunke Raluce Olaru.

V zadnjem, večernem dvoboju dneva je za razočaranje poskrbela ljubljenka občinstva Jelena Dokić. Lani je poskrbela za pravo eksplozijo v Melbourne Parku, ko je prišla do četrtfinala, pred tem pa je v 4. krogu izločila Aliso Klejbanovo. Rusinja se ji je letos maščevala že v 1. krogu, ko je Avstralko s srbskimi koreninami odpravila po dveh nizih s 6-1 in 7-5. Letos tako pravljice o Jeleni Dokić ne bo.

Jelena bo konec januarja močno padla po lestvici WTA, saj bo izgubila vse točke, ki si jih je priborila lani, ko je igrala v četrtfinalu OP Avstralije

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Australian Open 2010
Melbourne, AVS
18-31 Januar, 2010
Podlaga: Trda
Tip: WTA


1. krog:

(2) Dinara Safina (RUS) d. Magdalena Rybarikova (SVK) 64 64
(3) Svetlana Kuznetsova (RUS) d. Anastasia Rodionova (AUS) 61 62
(12) Flavia Pennetta (ITA) d. Anna Chakvetadze (RUS) 63 36 62
Maria Kirilenko (RUS) d. (14) Maria Sharapova (RUS) 76(4) 36 64
(15) Kim Clijsters (BEL) d. (Q) Valérie Tétreault (CAN) 60 64
(30) Kateryna Bondarenko (UKR) d. Ioana Raluca Olaru (ROU) 62 76(6)
Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) d. Anastasija Sevastova (LAT) 62 64
Elena Baltacha (GBR) d. Pauline Parmentier (FRA) 64 36 75
(Q) Yanina Wickmayer (BEL) d. Alexandra Dulgheru (ROU) 16 75 108
(Q) Yvonne Meusburger (AUT) d. Timea Bacsinszky (SUI) 64 46 62

 Alisa Kleybanova (RUS) d Jelena Dokic (AUS) 61 75

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete