Konec sage - Milijoni dolarjev bodo Melbournu pomagali, da bo obdržal OP Avstralije!

19.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Prvi grand slam sezone, OP Avstralije, se bo na igriščih Melbourne Parka odvijal najmanj do leta 2036, so danes sporočili na uradni spletni strani tega turnirja.

Predsednik vlade zvezne države Victoria John Brumby je danes sklenil dogovor z avstralsko teniško zvezo in mestom Melbourne, da bo vlada pomagala pri projektu, ki obsega vlaganje v nadaljnjo infrastrukturo Melbourne Parka, s tem pa bodo obdržali turnir za grand slam v Avstraliji. V naslednji letih naj bi vložili več kot 363 milijonov dolarjev.

Eden večjih posegov naj bi bil zgraditev strehe na igrišču imenovanem Margaret Court Arena, s tem pa naj bi stadion pridobil tudi dodatnih 1,500 sedežev. V Melbourne Parku bi tako imeli že tretje pokrito igrišče, saj imata premično streho že Rod Laver Arena in Hinsense Arena. Prav tako naj bi zgradili še en prostor imenovan Eastern Plaza, ki bi obsegal 8 novih pokritih igrišč in še dodatnih 13 zunanjih.

Naj omenimo, da so se pred časom pojavile težnje, da bi prvi grand slam sezone organiziralo drugo mesto. Tu so bili predvsem pritiski velikanov iz arabskih držav, saj so si hoteli dogodek prilastiiti tako Šanghaj, Abu Dhabi kot Dubaj.

Igrišče 'Margaret Court Arena' bo dobilo novo streho

Premier Brumby je ob tej priložnosti povedal, da bi lahko turnir tudi izgubili, zato so naredili vse, da ostane v Melbournu. OP Avstralije je največji vsakoletni dogodek v deželi 'tam spodaj', samo lansko leto pa ga je v 14 dneh, kolikor traja turnir, obiskalo 600,000 gledalcev.

Predsednik Teniške zveze Avstralije Geoff Pollard je dejal, da je to zgodovinski dan za tenis, celoten projekt pa naj bi zaključili v 10 do 15 letih.

pripravil: L.S.

foto: australianopen.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete