SUPER: Polona Hercog deklasirala Ukrajinko za vstop v 2. krog OP Avstralije!

19.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog si ni mogla priskrbeti lepšega darila za bližajoči se 19. rojstni dan, saj bo verjetno prav 20. januarja igrala v 2. krogu OP Avstralije.

Igralka iz Kamnice pri Mariboru, je edina naša predstavnica v glavnem delu ženskega dela turnirja, svoj krstni nastop na prvem turnirju za Grand Slam v sezoni Melbournu, pa je opravila z odliko. V 1. krogu je po začetnem otipavanju, v nadaljevanju povsem nadigrala Ukrajinko Julijano Fedak (168. na WTA) in z rezulatom 6-4, 6-0 prišla med 64 najboljših. Bravo Polona!

Polona bo v 2. krogu spet igrala z Ukrajinko, tokrat z bolj znano Aljono Bondarenko

Polona, ki trenira pod vodstvom Madžara Zoltana Kuharskega, je prvič v karieri zaigrala v glavnem delu članskega turnirja v Melbournu, že takoj pa si je priskrbela prvo zmago. 26-letno Ukrajinko Julijano Fedak, ki se je v glavni žreb prebila iz kvalifikacij, je izločila po 1 uri in 24 minutah, a za drugi niz je Hercogova potrebovala le 25 minut.

Polona je začela previdno, toda po izmenjavi brejkov je prišla do odločilnega v 9. igri ter nato na svoj začetni udarec po 1 uri povedla v nizih. Ko je že v prvi igri drugega niza odvzela servis nasprotnici, je na igrišču številka 5 igrala le še ona. Z 82% realizacijo točk na prvi servis, tremi brejki in podeljeno kravato v drugem nizu je bila prepričljivo boljša in se bo v drugem krogu pomerila še z eno Ukrajinko, Aljono Bondarenko.

Zadnja leta nam je veselje vedno pripravila Katarina Srebotnik, sedaj pa Polona dokazuje, da ni dobra samo na peščeni podlagi, ampak tudi na trdi ter je naša najbolj perspektivna igralka. Zjutraj bo v 1. krogu igral še Grega Žemlja, nasproti pa mu bo stal Nemec Benjamin Becker.

pripravil: L.S.

foto: Facebook, tenisportal.si

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete