Roger Federer preživel napad Igorja Andrejeva!

19.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Najboljši teniški igralec na svetu Roger Federer ni še nikoli izgubil v 1. krogu grand slam turnirjev na trdi podlagi. Tudi tokrat se to ni zgodilo, čeprav je imel težko delo proti neugodnemu Rusu Igorju Andrejevu, ki ima enega boljših "forehandov" na turneji!





Na koncu je Roger slavil s 4:6, 6:2, 7:6(2), 6:0 v nizih.

Roger : "Mislim, da sem igral dobro tudi v 1. nizu, ki sem ga izgubil. Ob koncu dvoboja je Igor verjetno postal utrujen in je začel več grešiti ampak vseeno mislim, da je odličen igralec. To je bil težek 1. krog, borba za preživetje in na koncu sem se prebil skozi".





Roger Federer in Igor Andrejev sta že imela težak obračun pred 2 letoma na odprtem prvenstvu ZDA, ki je trajal 5 nizov, na koncu pa je zmagal Roger in nato tudi osvojil New York. Nekateri ljubitelji tenisa niso pričakovali tako trdega dvoboja, saj je Igor letos zmagal samo en dvoboj (1/3), ob koncu lanske sezone pa je dobil le enega od devetih.

Ključ dvoboja je bil 3. niz v katerem je bilo polno preobratov, saj je Roger že vodil s 5:3, a se je Igor vrnil in povedel s 6:5 ter si priigral 3 zaključne žogice za zmago v nizu in vodstvo z 2:1, a so sledile 3 nevsiljene napake in od tod naprej je bila vse le še enosmerna ulica... .





Igor : Začel sem s 30:0 in verjetno izgubil nekaj koncentracije. Mislil sem, da je niz v mojem žepu in naredil veliko napako. To ni bila stvar tehnike, le izguba koncentracije".

Roger : Bil sem v zaostanku 0:30, Igor je igral odlično in res sem imel srečo, da sem se izvlekel. Odlično je serviral, se gibal po igrišču in res je bil to zelo težek niz. To je bil zame srečen 3. niz"!

Če so priverženci Rogerja Federerja zaskrbljeni nad njegovo igro, je potrebno vedeti, da je imel težek žreb v 1. krogu. Do 4. kroga bo imel Roger lažje tekmece na "papirju" in se bo lahko uigral, na to pa sledi domači matador Lleyton Hewitt, če bo seveda vse potekalo brez presenečenj.

foto : daylife
pripravil : Marjan B.


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete