Žemlja po dobrem odporu končal nastope na OP Avstralije! ''Za prihodnost se ni bati'', pravi Grega

19.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - 23-letni slovenski teniški igralec Grega Žemlja je izgubil v 1. krogu prvega grand slama, ki se igra na avstralskih tleh.

Žemlja je nudil močan odpor 38. igralcu sveta Benjaminu Beckerju, a je Nemec dobil pomembne točke na svoj račun in 'srečno' vknjižil zmago ter se prvič v karieri uvrstil v 2. krog Melbourna. Rezultat se je na koncu glasil 7-6, 7-5 in 7-5.

Žirovničan, 169. igralec na teniški lestvici ATP, se je v glavni del OP Avstralije prebil preko kvalifikacij, ko je trikrat zmagal in tako drugič v karieri zaigral med najboljšimi 128. na turnirjih za grand slam. Lani je na Wimbledonu v 1. krogu izgubil z Albertom Montanesom na podoben način kot danes v Avstraliji. Vsi trije nizi so bili dokaj izenačeni, kar kaže tudi statistika osvojenih točk po koncu tekme (110:105 ).

Benjamin Becker je, kljub napredovanju po treh nizih, moral prikazati vse znanje in uporabiti izkušnje, da je zlomil odpor Grega Žemlje

Tako v prvem, kot v drugem nizu, je Nemec, ki slovi po odličnem začetnem udarcu (sevira tudi več kot 220 km/h), povedel z brejkom, Grega ga je ujel, a na koncu izgubil niz. Najbolj mu je verejtno lahko žal za prvega, ko je v 10. igri po drugem odvzemu servisa prišel do servisa za zmago, ki pa ga je zapravil, nato pa izgubil tajbrejk. V drugem je Becker do odločilne prednosti prišel v 11. igri in je bil v podobnem položaju kot Grega v prvem le, da je svojo priložnost hladnokrvno izkoristil in povedel 2-0.

Tudi v tretjem nizu je povedel 28-letni Benjamin Becker, ki se ga ljubitelji tenisa verjetno spomnijo izpred treh let in pol, ko je prisostvoval izjemno emocionalnemu dogodku na OP ZDA, kjer je v 3. krogu igral z Andrejem Agassijem, za katerega je bila to poslovilna tekma v bogati karieri (zaradi zmage Beckerja). Z zgodnjim brejkom je prešel v prednost, za kanček upanja pa je Grega poskrbel v 10. igri, ko je z zakasnelim ribrejkom postavil niz na 'ničlo' (5-5). Žal je že v naslednji igri izgubil svoj servis in Becker tega ni več izpustil iz rok.

''Ja, tekma je bila na visokem nivoju, v posameznih delih igre sem preveč na hitro izgubil nekaj točk, nasprotnik pa je to znal izkoristiti. Vseeno sem s prikazanim zadovoljen in če bom s tako igro nadaljeval, potem se za prihodnost mojega tenisa ni bati'', je na hitro strnil občutke Grega po tekmi.

Grega Žemlja je več kot upravičil nastop v deželi 'down under', prvi nastop v 2. krogu turnirjev za grand slam pa bo iskal že maja na igriščih Roland Garrosa. Upajmo, da v naslednjih mesecih pridobi čim več točk in se dvigne na lestvici, da mu ne bo več treba igrati kvalifikacij.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete