Aljona Bondarenko vseeno premočna za Polono!

20.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Na prvem teniškem grand slamu sezone smo Slovenci ostali brez svojih predstavnikov v posamični konkurenci.

V 2. krogu je izpadla še Polona Hercog, ki je morala priznati premoč Ukrajinki Aljoni Bondarenko s 6-4 in 7-5. Dvoboj, ki se je začel ob 5. uri zjutraj po našem času, je postregel z 1 uro in 40 minutami igre, Polona pa je v drugem nizu zapravila lepo prednost, da bi 31. nosilko spravila v 3. niz.

 

Polona Hercog trenutno vleče voz slovenskega ženskega tenisa

19-letna Polona (prav danes praznuje rojstni dan) je takoj na začetku dvoboja izgubila svoj servis, ki ga je na vsak način poskušala pridobiti nazaj, a ji nikakor ni uspelo. Ukrajinka je edini brejk v prvem nizu spretno hranila do konca ter po 50 minutah povedla. Treba je poudariti, da je imela Polona kar tri priložnosti za ribrejk v 10. igri 1. niza, a je Bondarenkova vse ubranila.

Nadaljevanje je postreglo z dvema zaporednima brejkoma, potem pa je Štajerka pridobila lepo prednost in bila tik pred izenačenjem v nizih (5-2), a kaj, ko je popustila in s petimi vezanimi igrami je Ukrajinka dobila niz in posledično dvoboj, ki jo pelje v 3. krog, kjer ji bo nasproti stala Srbkinja Jelena Janković.

Aljona Bondarenko je pretekli teden osvojila WTA turnir v Hobartu

Razlog za poraz lahko iščemo v slabem prvem servisu (Hercog 49%, Bondarenko 76%) in pa slabem izkoristku točk na drugi servis (14/39). Polona je kljub temu prišla do izenačenja uvrstitve kariere, saj je lani na igriščih Roland Garrosa prav tako igrala v 2. krogu, kjer jo je ugnala Francozinja Aravane Rezai. Razlika je le v tem, da je na peščenem grand slamu varovanka madžarskega trenerja Zoltana Kuharskega zabeležila 4 zmage, igrala je namreč še kvalifikacije.

Z zmago v 1. krogu OP Avstralije, ki poteka na trdi podlagi in odličnim uporom favorizirani Aljoni Bondarenko, je naša mlada in perspektivna igralka dokazala, da lahko na njo v prihodnosti še kako računamo. Če je lani igrala odlično le na pesku, je letos temu dodala dobre predstave še na podlagi, ki kraljuje na teniški turneji.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete