FOTO! V še enem dvoboju teniških lepotičk, je v solzah izpadla Ana Ivanovič!

21.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Ana Ivanovič je še enkrat več v dobrem letu, zapustila igrišče v solzah. Tokrat je bila v dvoboju teniških lepotičk boljša Argentinka Gisela Dulko s 6:7(6), 7:5, 6:4 v nizih.




Igralki sta v dvoboju naredili veliko nevsiljenih in dvojnih napak, na koncu pa je Ana Ivanovič osvojila celo več točk kot Gisela Dulko, a vseeno izgubila dvoboj. Odločil je izkoristek odvzetih servisov nasprotnici in tu je bila Argentinka boljša!





Ana Ivanovič misli, da je tokrat igrala bolje kot leta 2008, ko je prišla do finala :

"Mislim, da sedaj boljše udarjam žogico kot leta 2008, ali kdajkoli prej. Zaradi velikih pričakovanj in emocij izgubljam preveč energije in to me obremenjuje v ključnih trenutkih igre. Morala bom najti neko ravnotežje".





Potem, ko je leta 2008 osvojila Roland Garros in prišla na 1. mesto WTA lestvice ni prišla na grand slam turnirjih dlje od 4. kroga. V letu 2009 tudi ni osvojila nobenega WTA turnirja. Po velikem vzponu je sledil padec :

"Stalno so se pojavljale poškodbe zaradi katerih nisem mogla doseči konstantne forme. Vedno sem bila nekaj dni na igrišču in nekaj izven igrišča".





Ana Ivanovič ima v načrtu vrnitev med najboljših 10 zato ji poraz proti Giseli Dulko ni po godu :

"Priznam, da me boli, a to je vse del procesa. Moram biti potrpežljiva, za vse je potreben čas. Na igrišču se že počutim kot v starih časih".





Srbkinja misli, da se mora bolje osredotočiti na igro takrat, ko ji gre dobro :

"Začnem dobro in uživam na igrišču. Nato pomislim, da lahko ves čas igram tako. Takrat me zajamejo emocije in začnem delati napake, ker bi rada stalno igrala dobro".

Kot vse kaže čaka Ano Ivanovič še težko delo, če se bo hotela vrniti v vrh svetovnega tenisa. Posebej sedaj, ko se je ob vrnitvi teniških legend Justine Henin in Kim Clijsters konkurenca močno povečala... .

foto : gettyimages
pripravil : Marjan B.


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete