Mladi avstralski up Bernard Tomić je jezen na organizatorje OP Avstralije!

22.01.2010

Eden najbolj perspektivnih teniških igralcev na turneji, 17-letni Bernard Tomić, je jezen na domače organizatorje, ker je moral igrati zadnji dvoboj dneva, ki se je zavlekel do 2. ure zjutraj.

Bernard je v 2. krogu izgubil proti Hrvatu Marinu Čiliću po 4 urah boja in petih nizih, ki so se končali pozno v noč. ''Hotel sem, da igrava podnevi, a mi organzatorji tega niso dopustili. Mislim, da je to malo smešno. Naštejte mi en šport, ki se odvija ob enih ali dveh zjutraj. Še posebej je težko igrati v tem terminu v teh letih kot sem jaz'', je bil jezen Avstralec, ki ima hrvaške korenine.

''Ne iščem opravičila, vendar mislim, da bi bil rezultat lahko drugačen, če bi igrala čez dan''.

To ni prvič, da se je mladi Tomić znašel v sporu z avstralskimi predstavniki tenisa zato tudi ni čudno, da so ga takoj poklicali na zagovor. No, potem je Tomić malo obrnil ploščo. ''Po dvoboju, ki sem ga za las izgubil, sem bil iznerviran ter sem povedal nekaj besed. Sedaj mislim drugače. Naslednjič bom igral v kakršnemkoli terminu, ki mi ga bodo določili. Še vedno pa upam, da bom dobil dvoboj, ki se bo igral tekom dneva, saj ponavadi hodim spat okrog desete ure zvečer''.

Na njegove izjave so reagirali tudi organizatorji OP Avstralije. ''Če ne bo spremenil svojega obnašanja, bo težko prišel v sam vrh tenisa. Povedali smo mu že, da je odgovoren za svoje izjave in besede ljudi, ki jih ima okrog sebe. Na to bo moral v prihodnje bolj paziti'', je dejal direktor prvega grand slama szone v Melbournu Craig Tiley.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete