Zalet je našel tudi Djoković; Sedaj se v Melbournu začne zares!

23.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Na prvem teniške grand slamu sezone v Melbournu so v moški konkurenci odigrali še zadnje dvoboje 3. kroga, presenečenj pa ni bilo. Dan so zaznamovali kar trije dvoboji, ki se niso odigrali do konca.

Prvi nosilec in najboljši igralec sveta Roger Federer se je rutinirano uvrstil v osmino finala, s 6-3, 6-4, 6-4 je namreč izločil Španca Alberta Montanesa. Švicarski maestro je prišel do 36 'winner' udarcev (dvakrat več kot nasprotnik), ki so mu prinesle 50. zmago na turnirju v deželi 'tam spodaj', kar ga na večni lestvici postavlja na drugo mesto, za Stefanom Edbergom (56-10).

15-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je postal prvi igralec v zgodovini, ki je na treh turnirjih za grand slam od štirih, prišel do najmanj 50. zmag, saj ima na Wimbledonu in OP ZDA razmerje 51-5. ''Vesel sem, da sem preživel 1. krog (Andrejev). Po tem sem gladko prešel naslednja dva kroga in sem pripravljen na spopad z velikimi imeni'', je dejal Federer po dvoboju.

Roger Federer postavlja nove rekorde v zgodovini tenisa

Zbudil se je tudi najboljši srbski igralec Novak Djoković. Prvi, ki je občutil njegovo pravo moč, je bil Denis Istomin, na igrišču pa je zdržal le 96 minut. Nole je 103. igralcu sveta prepustil vsega 4 igre v treh nizih in seveda je bila to njegova najbolj dominantna igra na 98. OP Avstralije.

Simpatični Srb tudi v naslednjem krogu nima nasprotnika, ki bi mu lahko pariral. Pomeril se bo s Poljakom Lukasom Kubotom, s katerim je lani igral finale prvega turnirja na domačih tleh, OP Srbije (2-0 za Djokovića). 27-letni Kubot je do prvega nastopa v osmini finala turnirjev za grand slam prišel brez borbe, saj se njegov nasprotnik Mihail Južni ni uspel sestaviti do tekme zaradi poškodbe desnega zapestja, tako, da do dvoboja sploh ni prišlo.

''Denis Istomin mi je pomagal do lahke zmage'', je dejal Nole po tekmi

Nikolaj Davidenko še naprej ostaja najbolj vroč igralec v Melbournu. Tokrat je pometel z Argentincem Juanom Monacom s 6-0, 6-3 in 6-4, v dvoboju pa je zadel 22 neposrednih točk (Monaco 6) in 6 asov (Monaco 0).

Kratek čas je na modri podlagi Melbourne Parka preživel tudi lanskoletni polfinalist Fernando Verdasco. Po dobljenem prvem nizu s 6-1, je stisnil roko Avstrijcu Koubeku, saj ej ta predal dvoboj zaradi bolezni.

Dvoboj z Rogerjem Federerjem (v ponedeljek) si je zagotovil domači ljubljenec Lleyton Hewitt, saj mu je Marcos Baghdatis srečanje na Rod Laver Areni predal zaradi poškodbe pri rezultatu 6-0, 4-2 za Avstralca. Borba med Ciprčanom in Avstralcem je bila označena kot 'highlight' dneva, ki pa zaradi poškodbe rame Baghdatisa tega pač ni upravičila.

Španec Nicolas Almagro si je 4. krog zagotovil z zmago nad Kolumbijcem Alejandrom Fallo po treh zaporednih nizih s 6-4, 6-3 in 6-4, Jo-Wilfried Tsonga pa je preprečil nadaljnje igranje Tommyu Haasu, ki mu je uspelo vzeti vsaj en niz.

Značilna gesta Tsonge po zmagoslavju

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Australian Open 2010
Melbourne, AVS
18-31 Januar, 2010
Podlaga: Trda
Tip: WTA in ATP




3. krog:

[1] R Federer (SUI) d [31] A Montanes (ESP) 63 64 64
[3] N Djokovic (SRB) d D Istomin (UZB) 61 61 62
[6] N Davydenko (RUS) d [30] J Monaco (ARG) 60 63 64
[9] F Verdasco (ESP) d [Q] S Koubek (AUT) 61 ret. (illness)
[10] J Tsonga (FRA) vs [18] T Haas (GER) 64 36 61 75
L Kubot (POL) d [20] M Youzhny (RUS) w/o (right wrist)
[22] L Hewitt (AUS) d M Baghdatis (CYP) 60 42 ret.
[26] N Almagro (ESP) d A Falla (COL) 64 63 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete