Petrova izločila še drugo junakinjo leta 2009; Heninova melje naprej; Safina predala

24.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Ruska teniška igralka Nadja Petrova je na prvem grand slamu sezone v Melbournu, v dveh dneh, dobila dva velika skalpa. V petek je deklasirala zmagovalko OP ZDA Kim Clijsters, danes pa je za vstop v četrtfinale po treh nizih s 6-3 3-6 6-1 izločila še junakinjo zadnjega turnirja na Roland Garrosu, Svetlano Kuznjecovo.

Petrova, 19. nosilka OP Avstralije, se ne ustavlja, že sedaj pa se poraja vprašanje ali ji bo uspelo ustaviti še eno povratnico na teniška igrišča Justine Henin. Belgijka je prav tako v odlični formi in je v predzadnjem dvoboju dneva po treh nizih ustavila pohod rojakinje Yanine Wickmayer, ki je na poti do 4. kroga zmagala kar šestkrat, saj se je morala v glavni del prebiti preko kvalifikacij.

Nadja Petrova je na poti do četrtfinala izločila lanskoletni zmagovalki turnirjev za grand slam, Kim Clijsters in Svetlano Kuznjecovo

Svetlana Kuznjecova je proti Petrovi napravila kar 52 nevsiljenih napak (veliko ni zaostala tudi Petrova s 47), zadela pa je le 22 'winnerjev' v zadnjem nizu pa je servis izgubila trikrat potem, ko se je v igro vrnila po izgubljenem prvem nizu. Dvoboj tretjega kroga z Angelique Kerber ji je vzel preveč moči, kajti imela je le 36 ur odmora. ''Za dobre predstave na tako velikem turnirju se moraš maksimalno pripraviti. Urnik mi tokrat ni šel na roke, a to ni opravičilo za poraz. Imela sem svoje priložnosti, ki jih nisem izkoristila'', je povedala Kuznjecova po izgubljenem dvoboju s Petrovo, ki je prišla do izenačenja najboljše uvrstitve v Melbourne Parku, za vstop med najboljše 4 pa bo morala izločiti Justine Henin.

Belgijka, ki se je na teniška igrišča vrnila po 20-mesečni odsotnosti, je začela sezono v Brisbanu, kjer je prišla do finala in napovedala, da bo ena glavnih favoritinj tudi v Melbournu. Njena pot je za sedaj na las podobna poti Kim Clijsters, ki je lani na povratku v teniško karavano takoj osvojila OP ZDA. Sedemkratna zmagovalka turnirjev za grand slam je danes po treh nizih prešla rojakinjo Yanino Wickmayer, ki na modri melbournski podlagi igra že 10 dni. Prvi niz je po treh ubranjenih žogah za niz dobila Heninova, v drugem pa je nerazumljivo padla. Wickmayerjeva je po manj kot pol ure izenačila v nizih, v tretjem pa hitro izgubila servis in Justine je z dobro igro na svoj začetni udarec tekmo rutinirano pripeljala do zmage.

Ži Ženg je opozorila nase leta 2008 na Wimbledonu, ko je prišla do polfinala. Za polfinale OP Avstralije bo morala premagati še Marijo Kirilenko

V drugem znanem četrtfinalu se bosta pomerili Kitajka Ži Ženg in Rusinja Marija Kirilenko. Žengova je postala prva kitajska igralka, ki se je v Melbournu uvrstila med osem najboljših, za ta uspeh pa je danes ugnala Aljono Bondarenko s 7-6 (8-6) 6-4. Dvoboj na Hisense Areni je zaznamovalo veliko število napak na obeh straneh, Kitajka pa se je z zmago tudi maščevala Ukrajinki za nedavni poraz na WTA turnirju v Hobartu. Ži Ženg je na poti do četrtfinala izločila kr tri postavljene igralke - Mario Jose Martinez Sanchez, Marion Bartoli in Aljono Bondarenko.

Marija Kirilenko je po veliki zmagi v 1. krogu proti Mariji Šarapovi ujela ritem. V 4. krogu je bila njena nasprotnica Dinara Safina, 2. nosilka in lanskoletna finalistka prvega grand slama sezone, ki pa bo brez lovorike na največjih turnirjih ostala tudi po Melbournu, saj je morala predati dvoboj zaradi poškodbe. Po nekaterih navedbah je Safina predala dvoboj zaradi poškodbe hrbta pri rezultatu 4-5 v prvem nizu.

Dinara Safina je dvoboj proti Mariji Kirilenko predala zaradi poškodbe

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Australian Open 2010
Melbourne, AVS
18-31 Januar, 2010
Podlaga: Trda
Tip: WTA in ATP




4. krog:

(19) Nadia Petrova (RUS) d. (3) Svetlana Kuznetsova (RUS) 63 36 61
Zheng Jie (CHN) d. (31) Alona Bondarenko (UKR) 76(5) 64
(WC) Justine Henin (BEL) d. (Q) Yanina Wickmayer (BEL) 76(3) 16 63

Maria Kirilenko (RUS) d. (2) Dinara Safina (RUS) 54 retired

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete