Sestri Williams korak do medsebojnega dvoboja; Izpad Wozniackijeve

25.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - OP Avstralije se odvija po notah sester Williams, ki sta le še zmago oddaljeni od 24. medsebojnega dvoboja (zadnje štiri je dobila Serena), s tem pa bi ena spet igrala v velikem finalu turnirja za grand slam. Izpad Caroline Wozniacki.

4. nosilka Caroline Wozniacki se je ustavila v 4. krogu, saj ji je nadaljnji pohod preprečila Kitajka Li Na s 6-4 in 6-3, ki se bo v četrtfinalu pomerila z danes ne preveč blestečo Venus Williams. Tako sta se med 8 najboljših uvrstili dve Kitajki, kajti že včeraj je svoje delo odlično opravila tudi Ženg Ži.

Finalistka OP ZDA Caroline Wozniacki je prvi grand slam v letu 2010 končala v 4. krogu

Dvoboj med Danko in Kitajko je bil 'čuden' tudi za ženski tenis, saj sta tekmici kar 12-krat oddali servis od 19 iger. Petkrat je to uspelo Danki, ki pa je začetni udarec izgubila 'neverjetnih' sedemkrat.

''Imela sem svoje priložnosti, predvsem v prvem nizu, ko sem vseskozi vodila. Lahko bi povedla 5-2, a sem vse zapravila, kasneje pa se je Li Na razigrala in dvoboj se je obrnil. Hotela sem se obdržati v igri, vendar danes ni šlo'', je dvoboj komentirala najstnica iz Danske.

Li Na je druga Kitajka v četrtfinalu letošnjega turnirja za grand slam v Melbournu

Azijsko-pacifiški grand slam pa ni ovira za sestri Williams - vsaj ne do četrtfinala. 1. nosilka in prva igralka sveta Serena Williams je s 6-4 in 6-2 brez težav izločila Samantho Stosur in obenem razžalostila domače gledalce. Razmerje v neposrednih točkah je bilo močno na strani mlajše od sester Williams (30-8), ki je za zmago potrebovala le 1 uro in 5 minut.

Veliko težje delo je imela Venus, ki je za slavje proti Italijanki Francesci Schiavone potrebovala 3 nize. Za končnih 3-6, 6-2, 6-1 je potrebovala 1 uro in 50 minut, Venus pa je bila predvsem boljša pri osvojenih točkah na svoj začetni udarec, ki pa ji je najslabše služil v prvem nizu, ko je Italijanka prišla do treh brejkov.

Z nekaj težavami, pa vendarle, se je Venus uvrstila med 8

Od prvih štirih nositeljic se je v četrtfinalu znašla le Serena Williams, saj je Dinara Safina (2. nosilka) včeraj predala dvoboj proti Mariji Kirilenko, tretjepostavljena Svetlana Kuznjecova pa je podpisala poraz (včeraj) proti rojakinji Nadji Petrovi.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Australian Open 2010
Melbourne, AVS
18-31 Januar, 2010
Podlaga: Trda
Tip: WTA in ATP




4. krog:

(16) Li Na (CHN) d. (4) Caroline Wozniacki (DEN) 64 63
(6) Venus Williams (USA) d. (17) Francesca Schiavone (ITA) 36 62 61

(1) Serena Williams (USA) d Samantha Stosur (AUS) 64 62

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete