Heninova maščevala Clijstersovo; Ena Kitajka že v polfinalu

26.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Velika povratnica na teniška igrišča Justine Henin se je že uvrstila v polfinale letošnjega OP Avstralije, ki se odvija v Melbournu.

Nekdanja prva igralka sveta, ki je maja 2008 presenetljivo zapustila profesionalni tenis, je že na prvem večjem turnirju sezone najmanj v polfinalu. Niso se zmotili strokovnjaki in stavne hiše, ko so jo že decembra (ob najavi povratka) postavili za eno od favoritinj, prav tako pa je Belgijka na Eurosportu v prvem planu, saj je njej posvečeno največ pozornosti.

Povratek Justine Henin je velik plus za svetovni ženski tenis

Rusinja Nadja Petrova je deklasirala Kim Clijsters, a preko Heninove ni mogla, ki je v prvem ženskem četrtfinalu dneva zmagala s 7-6 in 7-5. Oba niza sta bila zelo tesna in zaznamovana s preobrati. Belgijka je bolje začela, ko je prva prišla do brejka, vendar se je Rusinja vrnila v igro in prišla do tajbrejka, kjer je bila Heninova bolj zbrana in zmagala s 7-3.

V drugem nizu je Petrova povedla že 3-0, toda tudi to ni bilo dovolj za osvojen niz, saj je v nadaljevanju varovanka trenerja Rodrigueza prišla do serije 7-2 in se uvrstila med 4 najboljše, kjer bo igrala s Kitajko Ži Ženg. Heninova je po dvoboju dejala, da je odlično odigrala pomembne točke, toda v dvoboju z 19. nosilko ni briljirala. Slaba je bila predvsem na prvem servisu, kar štirikrat pa je svoj začetni udarec tudi oddala.

Ja, že prva Kitajka, od dveh v četrtfinalu, je prišla do uspeha. Ži Ženg je gladko premagala Marijo Kirilenko, junakinjo prvega dne OP Avstralije, ko je izločila Marijo Šarapovo, pred dvema dnevoma pa je prešla še drugo rojakinjo Dinaro Safino, ki je predala dvoboj zaradi bolečin v hrbtu.

Ži Ženg (skupaj z Li Na) orje ledino kitajskega tenisa, ki naj bi po mnenju strokovnjakov v naslednjih letih zelo napredoval

Žengova je (podobno kot Čilić) postala prva igralka iz svoje dežele, ki je prišla v polfinale Melbourna, z zmago 6-1, 6-3 proti Kirilenkovi pa je tudi izenačila svojo najboljšo uvrstitev na turnirjih za grand slam (Wimbledon 2008). Če je v osmini finala proti Aljoni Bondarenko napravila veliko število napak, je danes te zelo zmanjšala (9). Izkoristila je drugo zaključno žogo potem, ko je Rusinja napravila tretjo dvojno napako, v dvoboju pa je na mrežo prišla osemkrat in vselej je bila uspešna.

Marija Kirilenko vseeno zapušča deželo 'tam spodaj' z najboljšo uvrstitvijo kariere, Kitajska pa bi lahko v polfinalu imela kar dve predstavnici, saj jutri z Venus Williams svojo pot med štiri išče tudi Li Na.

Marija Kirilenko je po prvem nizu potrebovala tudi zdravniško pomoč

Ži Ženg je leta 2006 že slavila na OP Avstralije v dvojicah.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Australian Open 2010
Melbourne, AVS
18-31 Januar, 2010
Podlaga: Trda
Tip: WTA in ATP




Četrrtfinale:

(WC) Justine Henin (BEL) d. (19) Nadia Petrova (RUS) 76(3) 75
Zheng Jie (CHN) d. Maria Kirilenko (RUS) 61 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete