Začenja se' Murraymania'; Škot izločil Nadala, branilca naslova

26.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Branilec naslova je padel. Britanski teniški igralec Andy Murray je v četrtfinalu OP Avstralije prišel do zelo pomembnega skalpa - izločil je branilca naslova in 2. igralca sveta Rafaela Nadala z rezultatom 6-3, 7-6, 3-0, po predaji Španca.

Na otoku se zopet začenja 'Murraymania'. Na britanskih spletnih straneh po zmagi njihovega junaka proti Nadalu, Andya Murraya že vidijo kot zmagovalca prvega grand slama sezone. Prehitro? Njihova neučakanost je neverjetna, verjetno pa jih lahko razumemo, saj čakajo na ta dan že polnih 74 let, vse od Freda Perrya, ko mu je to uspelo leta 1936.

Murray (levo) je po predaji Nadala postal prvi britanski igralec, ki se je uvrstil v polfinale OP Avstralije, po letu 1977 (John Loyd)

Škot je prišel v Melbourne brez nastopa na pripravljalnih turnirjih serije ATP, 'kalil' pa se je na pokalu Hopman, kjer je branil barve Velike Britanije v paru z Lauro Robson (izgubila sta proti Špancema v finalu). Medijski pritisk je bil letos zaradi tega veliko manjši, očitno pa se to pozna tudi na njegovih nastopih. Po logiki bi se morala Nadal in Murray srečati šele v polfinalu, a prav zaradi izpustitve turnirjev (Doha) je Britanec padel na teniški lestvici na 5. mesto (prehitel ga je Del Potro) samo za en teden, a prav takrat so organizatorji OP Avstralije upoštevali razvrstitev in Murray je padel v Nadalovo polovico žreba.

Kakorkoli. Andy je že uvodoma začel z agresivno igro (return), Rafa pa je kot po tekočem traku zapravljal žoge za brejk in Britanec je povedel v nizih. V drugem je bil, po izmenjavi brejkov, Murray kar trikrat le dve točki oddaljen od izgube niza, zato sta tekmeca odšla v tajbrejk, ki ga je gladko dobil Murray.

Med odmorom je Malorčan vzel zdravniški odmor (kolena), ko pa je v 2. igri izgubil servis se je videlo, da tekme verjetno ne bo odigral do konca. Po vodstvu Škota 3-0 je Rafa stisnil roko predaje Britancu in brez besed odhitel v slačilnico. Kljub porazu se ne moremo znebiti vprašanja, kaj je spet z Nadalovimi koleni? Več bo znanega po tiskovni konferenci. 

 

Rafa nikoli ne preda dvoboja brez razloga. Kako velika je sedaj njegova poškodba?

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Australian Open 2010
Melbourne, AVS
18-31 Januar, 2010
Podlaga: Trda
Tip: WTA in ATP




Četrrtfinale:

[14] M Cilic (CRO) d [7] A Roddick (USA) 76(4) 63 36 26 63
[5] A Murray (GBR) d [2] R Nadal (ESP) 63 76

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete