Kitajska slavi Ži Ženg!

26.01.2010

Kitajski mediji so teniško igralko proglasili za 'zlati cvet Kitajske' potem, ko se je uvrstila v polfinale odprtega prvenstva Avstralije.

Uspeh Žengove pa ni osmaljen, saj ima Kitajska kar dve igralki med najboljšimi osmimi na prvem grand slamu sezone, včeraj se je namreč v četrtfinale uvrstila tudi Li Na. Le kaj bo, če Lijevi jutri uspe zmaga proti Venus Williams?

Ženg Ži bo finale iskala proti Justine Henin  

 ''To je veliko presenečenje na Kitajskem'', je izjavila Žengova po zmagi nad Marijo Kirilenko z 2-0 v nizih. Nacionalna novinarska agencija Sinhua je njeno zmago pozdravila z naslovom 'Zlati kitajski cvet je v polfinalu OP Avstralije'. V tekstu so napisali, da je občinstvo izkazalo spoštovanje tej čvrsti in hrabri Kitajki. Ko se je dan prej Li Na uvrstila v četrtfinale, so na državni televiziji posnetke dvoboja vrteli cel dan, verjetno pa je odveč povedati, da njune dvoboje oddajajo v živo.

Niti eden igralec Kitajske še ni uspel priti med najboljših deset na svetu in niti eden še ni osvojil turnirja za grand slam. Žengova bo za vstop v finale morala premagati povratnico na teniška igrišča, Belgijko Justine Henin, ki je na turnirjih velike četverice zmagala že sedemkrat.

Ži Ženg je že igrala v polfinalu Wimbledona leta 2008, takrat pa nam je ostala v spminu, ko je denarno nagrado namenila žrtvam potresa, ki je dva meseca prej prizadejal Kitajsko, oziroma njeno provinco Sečuan. V Melbournu je najdlje (do danes) prišla do 3. kroga, po zmagi pa je priznala, da ji je v veselje, ker bo v polfinalu igrala z Justine Henin.

''Justine je moja najljubša igralka. Imam srečo, ker igram proti moji favoritinji in na igrišču bi rada uživala'', je dejala Žengova.

Li Na se bo za vstop v polfinale pomerila z Venus Williams

 Obe polfinalistki imata nekaj podobnosti. Nista prav visoki, sta pa zelo hitri, Kitajka pa je dodala, da imata podoben stil igre. Ženg je stara 26 let, visoka je 164 cm, trenira pa pod vodstvom svojega moža, čeprav je sedaj najela še ameriškega strokovnjaka, da ji izboljša servis. Heninova je leto dni starejša in majčkeno višja, saj ima 167 centimetrov.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete