Nadal: 'Nikoli ne bi predal dvoboja brez razloga'

26.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Teniška poslastica dneva med branilcem naslova Rafaelom Nadalom in Andyem Murrayem, ki sta se merila za vstop v polfinale prvega grand slama sezone, se je končala predčasno pri rezultatu 6-3, 7-6, 3-0 za Škota.

Rafa je predal dvoboj v tretjem nizu zaradi bolečin v kolenih, kar je tudi potrdil na tiskovni konferenci, tekma pa je do prekinitve lahko razveselila številne ljubiitelje tenisa, saj so imeli v 2 urah in pol kaj videti (številne izmenjave udarcev, neverjetne točke,...).

Največje vprašanje, ki se poraja pa ni forma nekdanjega prvega igralca sveta, ampak kako velika je njegova poškodba, ki ga je že lani oddaljila s teniških igrišč za 2 meseca in mu hkrati vzela 1. mesto na teniški lestvici ATP.

Nadal je potrdil, da je poškodba zelo podobna lanskoletnim težavam in ni hotel tvegati poslabšanja, zato se je odločil predati dvoboj. ''Vem, nemogoče bi bilo zmagati toda vedite, da nikoli ne predam dvoboja brez razloga. Če bi lahko odigral do konca ne bi zapustil igrišča. (spomnil je na lanskoletni dvoboj v Rotterdamu). Andyu sem se opravičil za to'', je dejal Rafa.

''Ne vem kako bi bilo, če bi nadaljeval z dvobojem. Lahko bi se vse poslabšalo. Kot sem rekel, nočem več ponoviti zgodbe lanskega leta. Šel sem do meje, toda ne čez mejo'', je objasnil Malorčan predajo dvoboja.

Pred poškodbo Nadala je Murray igral izjemen tenis. Med udarci je prevzel iniciativo, serviral je fenomenalno, njegov bekend je bil 'strupen', na mreži pa je zadel skoraj vse kar se je dalo. ''Mislim, da je Andy odigral odlično'', je povedal Rafa. ''Neverjetno je serviral in imel je odgovor na vse. Lahko mu samo čestitam in mislim, da ima velike možnosti za osvojitev turnirja''.

Zdaj, ko je že jasno, da španski teniški matador ne bo ubranil naslova iz lanskega leta, ga bo v ponedeljek, ko se bo osvežila teniška lestvica ATP, na 2. mestu prehitel Novak Djoković (prvič v karieri). V najslabšem primeru (finale Murraya) pa bi Nadal lahko 1. februarja zdrsnil celo na 4. mesto.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete