Djokoviću se je igra ustavila po polnoči!

27.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Srbski teniški igralec Novak Djoković (3. nosilec) je izgubil dvoboj četrtfinala na OP Avstralije z Jojem-Wilfriedom Tsongo po petih nizih s 7-6, 6-7, 1-6, 6-3, 6-1.

Nole se je ustavil v četrtfinalu edinega turnirja za grand slam, ki ga je že osvojil pred dvema letoma. Po maratoski borbi, ki je trajala 3 ure in 52 minut, ga je obvladal 24-letni Francoz Jo-Wilfried Tsonga.

Glede na to, da je lani Srb prišel do četrtfinala bo ubranil točke, s tem pa bo na lestvici ATP prehitel Nadala na 2. mestu. Ali bo drugi ali tretji, je odvisno še od učinka Andya Murraya, ki bi z zmago v Melbournu prišel na korak do liderja Rogerja Federerja.

Nole je zapustil OP Avstralije v istem krogu kot lani - četrtfinalu

Dvoboj med Djokovićem in Tsongo se je končal po polnoči po lokalnem času, Francoz pa je imel več moči, čeprav je šele drugič v karieri igral tekmo na pet nizov ter jo spet dobil. Pred tem je v osmini finala po petih nizih ugnal Nicolasa Almagra.

Na Rod Laver Areni sta oba oscilirala v igri, a je bil 10. nosilec večino dvoboja bolj agresiven in konkreten. Oba sta napravila enako število nevsiljenih napak (55), Tsonga pa je prišel do več neposrednih točk (54-41), predvsem po zaslugi večjega števila asov (19-2).

Prva dva niza sta bila odločena na podoben način, le epilog je bil drugačen. Obakrat je imel Nole brejk prednosti, a si je Francoz vedno izboril podaljšano igro, kjer je bil prvič uspešen, drugič pa ne. V tretjem nizu je zablestel Djoković. Streljal in zadeval je iz vseh orožij, zato je bil temnpolti Francoz v tem delu igre nemočen, a je v četrtem nizu poskrbel za preobrat. Slika je se povsem obrnila in Tsonga je hitro povedel 2-0, nekaj minut kasneje pa je bilo že 5-0. Vse kar je uspelo Srbu v četrtem nizu so tri vezane igre (3-5) kar pa je bilo premalo za vrnitev. Peti niz je šel suvereno v roke Tsongi, ki je z zmago v medsebojnih dvobojih povedel na 5-2 in se mu maščeval za poraz v finalu Melbourna leta 2008.

Jo-Wilfried Tsonga se v deželi 'tam spodaj' odlično počuti

Francoz bo v polfinalu igral proti Rogerju Federerju, s katerim sta se do sedaj pomerila dvakrat, rezultat pa je izenačen. Verjetno se še spomnite njunega zadnjega obračuna v Montrealu (serija 1000), ko je v četrtfinalu Švicar v tretjem nizu vodil 5-1 in nato vso prednost zapravil ter se poslovil s tekmovanja.

Drugi polfinalni par tvorita čudo iz Međugorja Marin Čilić in britanski up za osvojitev prvega naslova na turnirjih za grand slam po letu 1936, Andy Murray.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Australian Open 2010
Melbourne, AVS
18-31 Januar, 2010
Podlaga: Trda
Tip: WTA in ATP




Četrrtfinale:

[1] R Federer (SUI) d [6] N Davydenko (RUS) 36 63 60 75
[10] J Tsonga (FRA) d [3] N Djokovic (SRB) 76(8) 67(5) 16 63 61

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete