Nole: ''Če ne bi zapustil terena, bi verjetno bruhal kar na igrišču''

27.01.2010

Najboljši srbski teniški igralec Novak Djoković je razsvetlil vzroke poraza proti Joju-Wilfiredu Tsongi v četrtfinalu prvega grand slama sezone v Melbournu.

Nole je imel med dvobojem želodčne težave. ''Nočem iskati opravičila za poraz toda dejstvo je, da sem bil pred začetkom četrtega niza prisiljen zapustiti teren, ker mi je bilo slabo. Če ne bi odšel, bi verjetno bruhal na igrišču. Poleg tega sem imel pred dvobojem diarejo (drisko), ki mi je vzela veliko moči'', je povedal Srb.

Zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije 2008 je rekel, da je razočaran, ker ni imel dovolj moči za zmago v današnjem dvoboju, kjer je že vodil 2-1 v nizih. ''Odlično sem odigral turnir do današnjega dne, pa mi je zaradi tega še toliko težje'', je dejal Djoković ter dodal, da je Tsonga povsem zasluženo zmagal.

V nadaljevanju je sporočil, da ga poraz na začetku sezone ne bo oddaljil od tega, da bi letos v nadaljevanju prikazal svoj maksimum. ''Življenje gre naprej. To je šele začetek sezone'', pravi Nole, ki mu 2. mesto na teniški lestvici ni tako pomembno, kot prikazovanje dobrih predstav v naslednjih mesecih.

''Ne razmišljam veliko o stanju na lestvici, čeprav je skok na 2. mesto nekaj, kar sem čakal nekaj let. Najbolj pomembno je, da si uvrstitev na lestvici prislužim z dobrimi igrami''.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete