Justine Henin brez milosti do pričakovanega finala s Sereno!

28.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Povsem pričakovano! V finalu letošnjega odprtega prvenstva Avstralije v tenisu, ki se igra na igriščih Melbourne Parka, bosta igrali Justine Henin in Serena Williams.

Američanka, ki bo imela petič priložnost za dvig velikega pokala v deželi 'down under', je v prvem polfinalu po dveh podaljšanih igrah premagala Li Na, Belgijka Justine Henin pa je v samo 51 minutah počistila igrišče z Ži Ženg z rezultatom 6-1, 6-0. Ja, kitajske sanje in evforija so se ustavili v polfinalu, kar pa je vsekakor največji uspeh največjega naroda na svetu.

Se bo belgijska pravljica nadaljevala? Ali bo Justine Henin ponovila vajo rojakinje Kim Clijsters, ko je po vrnitvi na teniška igrišča osvojila že prvi turnir za GS v New Yorku?

Justine Henin je spominjala na stare čase v dvoboju s presenetljivo polfinalstko Ži Ženg in je dominirala v vseh pogledih. Za Belgijko je to prvi grand slam po letu 2008, nazadnje pa je igrala prav na Australian Opnu. Z zmago na Rod Laver Areni se je uvrstila v svoj 12. finale na turnirjih velike čeverice. ''Sanje so se mi uresničile'', so bile prve besede Heninove, ki je za nastop v Melbournu dobila povabilo organizatorja. ''Od začetka nisem bila prepričana kako se bodo stvari odvijale in kako se bom počutila na terenu. Šla sem na igrišče in uživala - korak za korakom. Komaj čakam finale, občutek je neverjeten'', je povedala po dvoboju zmagovalka OP Avstralije leta 2004.

O samem dvoboju je res škoda izgubljati besed, vse pove rezultat 6-1, 6-0. Heninova je od druge igre naprej nanizala vseh 12, izkoristila prav vse priložnosti, da je prišla do brejka, na koncu pa je v statistiko zabeležila 23 neposrednih točk (Ženg 3). Kitajka je v drugem nizu prišla le do osmih točk in ni imela nobenih možnosti v dvoboju s povratnico na teniška igrišča, ki se bo v finalu pomerila s Sereno Williams.

Serena Williams upravičuje vlogo številke 1 ženskega tenisa

Da ne bi bili Kitajki v polfinalu le statistki, je poskrbela Li Na, toda na koncu je bila vseeno poražena. Serena Williams je v še enem težkem obračunu prišla do zmage, tokrat po dveh tajbrejkih s 7-6, 7-6.

Serena je odlično servirala že v prvem nizu, povedla z brejkom, a jo je Kitajka ujela v 10. igri, kasneje pa izgubila 13. igro. Drugi niz je potekal po zelo podobnem scenariju le, da sta igralki držali svoj servis vse do tajbrejka. Li Na je reševala zaključne žoge na svoj servis v 10. igri, toda v še eni podaljšani igri ji Serena ni pustila dihati ter še enkrat več prišla v finale.

Na 'pladnju' Rod Laver Arene se bo v finalu tako znašlo kar 18 lovorik s turnirjev za grand slam. Mlajša od sester Williams jih poseduje 11, Justine pa 7, poleg tega pa bo Američanka tudi branila naslov iz lanskega leta.

Rod Laver Arena je priča zanimivim dvobojem na letošnjem OP Avstralije

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Australian Open 2010
Melbourne, AVS
18-31 Januar, 2010
Podlaga: Trda
Tip: WTA in ATP




Polfinale:

(1) Serena Williams (USA) d. (16) Li Na (CHN) 76(4) 76(1)
(WC) Justine Henin (BEL) d. Zheng Jie (CHN) 61 60

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete