Federer Express ponižal Tsongo v polfinalu OP Avstralije!

29.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Švicarski teniški maestro, najboljši igralec sveta, trikratni zmagovalec OP Avstralije, 15-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam - ja, to je le del naslovov, ki opisujejo Rogerja Federerja, ki je v drugem polfinalu premiernega turnirja za grand slam sezone v Melbournu povsem ponižal Francoza Joja-Wilfrieda Tsongo in slavil z rezultatom 6-2, 6-3, 6-2.

Eksekucija v 1 uri in 28 minutah, bi lahko rekli za polfinalni dvoboj, kjer smo gledali igro mačke z mišjo, Federer pa se je uvrstil v svoj 22. finale turnirjev velike četverice in osmega zaporednega. V nedeljo bo naskakoval 16. naslov in z morebitnim slavjem nad Andyem Murrayem spisal nov list teniške zgodovine.

Roger Federer ima razmerje v finalih turnirja za grand slam 15-6

Polfinale se je prvič prelomil že v 4. igri uvodnega niza, ko je Federer povedel 3-1, brejk pa je potrdil še enkrat po desetih odigranih točkah ter prvi niz končal po pol ure igre.

Baselčan je v prvih sedmih igrah na svoj servis izpustil le osem točk, 'lom' pa je nadaljeval v 6. igri drugega niza in z odvzemom servisa povedel 4-2. Po eni uri igre je na semaforju že pisalo 2-0 v nizih, tretji niz pa je bil le formalnost za 1. igralca sveta, ki je od leta 2004 (Wimbledon) na turnirjih za grand slam izgubil le en dvoboj z igralci, ki se nahajajo izven Top 5 na teniški lestvici ATP, zmagal pa je 129-krat.

V nedeljo bo igral peti finale v deželi 'down under', njegov nasprotnik pa bo Britanec Andy Murray. Že ptički čivkajo, da na otoku čakajo na novega zmagovalca GS turnirjev že 74 let, 'provokativno' vprašanje na to temo pa je Federerju po koncu dvoboja postavil tudi t.i. 'lokalni novinar' Jim Courier: Jutri igraš proti Murrayu, kaj meniš? ''Ja, to je zelo pomembno za Britance, ki niso osvojili naslova že 150,000 let (smeh)'', se je pošalil Roger, ki je bil po lahki zmagi v polfinalu seveda 'prešerno' nasmejan.

Jo-Wilfried Tsonga je v polfinalu spoznal moč Rogerja Federerja na turnirjih za grand slam

Še nekaj statistike: Roger Federer bi s končno zmago prišel do 62. naslova na turnirjih serije ATP (vključeni grand slami) in se izenačil z Guillermom Vilasem na šestem mestu večne lestvice. Na turnirjih za grand slam je proti Francozom nanizal 17. zaporednih zmag ( nazadnje je izgubil proti Arnaudu Clementu leta 2001, v 3. krogu OP Avstralije), v ponedeljek pa bo na vrhu lestvice kraljeval že 268 teden ter se izenačil z Jimmyem Connorsom na tretjem mestu.

V nedeljo se lahko izenači tudi z Andrejem Agassijem, ki je na modri melbournski podlagi slavil štirikrat.

pripravil: L.S

foto: daylife.com

Australian Open 2010
Melbourne, AVS
18-31 Januar, 2010
Podlaga: Trda
Tip: WTA in ATP




Polfinale:

(1) R Federer (SUI) d. JW Tsonga (FRA) 62 63 62


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete