OP Avstralije: Navijač pred sodišče!

29.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Avstralci so najavili oster ukrep proti navijaču, ki je med dvobojem med Andyem Murrayem in Marinom Čilićem prišel na igrišče v dresu hrvaške reprezentance. Takšen incident je nesprejemljiv, so sporočili iz avstralske teniške zveze.

Organizatorji odprega prvenstva Avstralije v tenisu so imeli zadnje dni kar precej dela, da so umirili hrvaške in čilenske navijače, okrog šestdeset pa so jih odstranili iz Melbourne Parka zaradi prižiganja bakel, pljuvanja novinarjev in izzivanja neredov.

Naravnost pred sodišče

Zadnji incident je izval bes organizatorjev, saj je navijač odet v dres hrvaške reprezentance, mirno prišel na igrišče mimo neizanteresiranega redarja ter se rokoval s Čilićem, nato pa se je šel pozdravit še z glavnim sodnikom, vendar so ga varnostniki pospremili z igrišča.

''Proti 22-letnemu Melbournčanu bomo vložili obtožnico zaradi motenja tekme in nepooblaščenega prihoda na igrišče'', je rekel šef lokalne policije.

''Takšen incident je nesprejemljiv. Prišlo je do velike napake v varnostni službi. Sprožili bomo podrobno preiskavo in ustrezno ukrepali'', so navedli pri Teniški zvezi Avstralije, ki so dobili veliko črno piko zaradi vpada navijača, posebej zaradi tega, ker je varnost na teniških turnirjih obvezna že od leta 1993, ko je neuravnovešenec z nožem zabodel Moniko Seleš, ko je igrala proti Steffi Graf na turnirju v Hamburgu.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete