OP Avstralije, najbolj gledan teniški spektakel do sedaj - tudi na naši strani!

01.02.2010

Prvi teniški grand slam turnir v sezoni 2010, Australian Open, je podrl vse rekorde po obiskanosti v Melbourne Parku, prav tako pa tudi po interesu teniških ljubiteljev preko interneta - tudi na naši strani Tenisportal.si.

Skoza vhodna vrata Melbourne Parka je letos prišlo 653,860 gledalcev, kar je za 50,000 več od rekorda, ki so ga postavili lansko leto. Organizatorji so tudi razkrili podatek, da je Melbourne Park postavil tudi absolutni rekord po dnevni obiskanosti. Dvoboje enega dneva si je ta teden ogledalo 77,043 gledalcev, kar je največ od turnirjev najvišjega ranga, več od Roland Garrosa, Wimbledona in Flushing Meadowsa.

Rekorde beležijo tudi na internetnih straneh. Uradna spletna stran odprtega prvenstva Avstralije je v 14 dneh zabeležila več kot 9 milijonov obiska medtem, ko so zainteresirani internetni uporabniki novice iskali iz različnih spletnih straneh, pri tem pa zabeležili številko 302 milijona. Med teniškimi igralci sta bila najbolj iskana Roger Federer in Rafael Nadal, med igralkami pa Justine Henin in Marija Kirilenko.

Rekord obiskanosti med turnirji za grand slam pa smo zabeležili tudi na naši, največji teniški spletni strani v Sloveniji. V času turnirja (14 dni) smo zabeležili 30,102 obiska (12,032 različnih), bralci pa so se na strani povprečno zadržali 5 minut in odprli 132,702 strani.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete