Dementjeva iz Pariza z ljubeznijo!

14.02.2010

PARIZ, FRANCIJA - 'From Paris with Love' je naslov novega, akcijskega filma, v katerem igrata John Travolta in Jonathan Rhys Meyers, enak slogan pa lahko velja tudi za rusko teniško igralko Jeleno Dementjevo, ki je danes iz Pariza odšla nasmejana in z novo lovoriko v žepu.

V finalu WTA turnirja serije Premier je prvopostavljena Moskovčanka s 6-7, 6-1 in 6-4 premagala Čehinjo Lucie Šafarovo in prišla do 16. naslova v karieri, v finalu pa je igrala še štirinajstkrat.

Ena najboljših teniških igralk v zadnjem desetletju, Jelena Demetjeva, je v Parizu vpisala 16. zvezdico

Obe finalsitki sta dan prej igrali težek polfinale, kjer sta po nizu zaostanka prišli do zmage, zato smo lahko z dobro predstavo v finalu zadovoljni. Čehinja je za dobljeni prvi niz osvojila zadnje štiri točke v tajbrejku, drugega pa je dobila Dementjeva v le 27 minutah. 7. igra tretjega niza je bila ključni del tekme, ko je 28-letna Rusinja s stalnim prebivališčem v Monte Carlu, prišla do brejka in po lanskem porazu v finalu, tokrat le ujela tako željeni pokal v obliki krogle.

Turnir GDF SUEZ Open je že četrto leto zapored postregel s finalom, ki je bil odločen po treh nizih, Demetjeva pa je v tej sezoni pobrala že drugi naslov na turnirjih serije Premier, zmagal je namreč že januarja v Sydneyu. Na OP Avstralije je imela 'smolo', ko je že v 2. krogu naletela na kasnejšo finalstko Justine Henin in še enkrat več ostala brez lovorike na turnirjih za grand slam.

Junakinji letošnjega turnirja serije Premier v Parizu, Dementjeva in Šafarova

23-letnica iz Brna Lucie Šafarova, je igrala v osmem finalu, kjer ima po današnjem porazu razmerje 4-4, v finalu Pariza pa je izgubila že leta 2007, ko je bila od nje boljša še ena Rusinja, Nadja Petrova.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Open GDF SUEZ 2010
Pariz , FRA
Febuar 8 - 14, 2010
Nagradni sklad: $700000
Podlaga: Trda
Tip: WTA



Finale:

(1) Elena Dementieva (RUS) d. Lucie Safarova (CZE) 67(5) 61 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete