SUPER: Polona Hercog je velika zmagovalka Calija!

15.02.2010

CALI, KOLUMBIJA - Slovenska teniška igralka Polona Hercog je na ITF turnirju v kolumbijskem Caliju z nagradnim skladom 75,000 USD pospravila z vsemi tekmicami. Čestitke Polona!

19-letna mladenka iz Kamnice pri Mariboru postaja vse bolj vrhunska igralka sveta, z novim naslovom pa se bo prebila na lestvici WTA pod 60. mesto. Včeraj je v finalu peščenega turnirja po treh nizih z rezultatom 6-4, 5-7 in 6-2 premagala še eno domačinko, Mariano Duque-Marino.

Varovanka trenerja Zoltana Kuharskega je odlično začela dvoboj, njena zmaga pa bi lahko bila ekspresna, saj je dobila prvi niz s 6-4, v drugem pa je že vodila 5-2 in 40:0, toda 179. igralka sveta, doma iz Bogote, je prišla do neverjetnega preobrata. Dobila je naslednjih pet iger in finale pripeljala v tretji niz, kjer pa ji je zmanjkalo moči, da bi presenetila prvopostavljeno Slovenko, ki ima letos razmerje zmag in porazov 8-4.

Polona Hercog je prva dama slovenskega tenisa

Hercogova se po veliki zmagi že odpravlja v glavno mesto Kolumbije, kjer se jutri začne WTA turnir serije International. Na peščeni podlagi bo 4. nosilka, v 1. krogu pa se bo spet pomerila s Kolumbijko Catalino Castano, ki jo je ta teden že premagala.

pripravil: L.S.

foto: polona.net

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete