Fernando Verdasco končno premagal Andyja Roddicka!

15.02.2010

San Jose, Californija - Španski teniški igralec Fernando Verdasco, je v finalu ATP turnirja v San Joseju premagal domačina Andyja Roddicka s 3:6, 6:4, 6:4 v nizih. S tem je Fernando končno prekinil serijo porazov proti igralcem iz top 10!





"Vedno sem igral proti najboljšim zelo tesne dvoboje. Lani sem bil zelo blizu v nekaterih dvobojih in končno mi je uspelo. V Londonu nisem imel niti malo sreče proti Federerju, Del Potru in Murrayu. Ta zmaga mi bo dvignila samozavest in zato sem zelo vesel".

Dvoboj je bil zelo inteziven in odigran na visoko kvalitetnem nivoju. V odločilnem nizu sta igralca do rezultata 3:2 za Roddicka, izgubila samo 2 točki na svoj servis! V 9. igri je Fernando izkoristil priložnost za odvzem servisa nasprotniku in v naslednji igri po zaostanku z 0:30 prišel do zmage, ko je dvoboj zaključil z asom!

"V 2. in 3. nizu sem serviral bolje kot v 1. in ob tem igral bolj agresivno. Povečal sem pritisk in poskušal igrati bolj v igrišču in bližje mreži".

Fernando Verdasco je pred tem izgubil 7 zaporednih dvobojev proti Andyju Roddicku, zmagal pa je samo 1 x, na turnirju v Rimu leta 2005, ko je Andy predal dvoboj.






Roddick : "Ima igro. Definitivno je napredoval  v zadnjih letih".

Andy Roddick pred turnirjem sploh ni bil siguren ali bo lahko nastopil, ker zaradi vkleščenega živca ni imel občutka v prstih. Je bil pa ponovno jezen na sodnike in vpil, da bi morali povsod postaviti mašine!





Roddick :
"Nisem bil dobro pripravljen, saj mi je manjkalo treningov. Odločil sem se, da bom v vsaki igri na turnirju poskušal najti svoj način za zmago. Čeprav nisem zmagal, sem vseeno zadovoljen s turnirjem".

Tudi Fernando Verdasco je imel probleme z živcem na nogi in ni bil siguren v nastop.

"Verdasco : "Zelo sem presenečen, ker sem prišel do finala in celo zmagal"!

foto : AP
pripravil : Marjan B.


SAP Open 2010
San Jose, ZDA
Nagradni sklad: $531000
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:
[2] F Verdasco (ESP) d.[1] A Roddick (USA) 36 64 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete