Shahar Peer v polfinalu z Venus!

18.02.2010

DUBAJ, Z.A.E. - 2 milijona ameriških dolarjev je vreden turnir v Dubaju, kjer se ta teden merijo najboljše igralka belega športa, odlično pa na njem nastopa Izraelka Shahar Peer, ki je lani zaradi 'vladnih izraelskih ukrepov', ko ji niso izdali vstopnega vizuma, izpustila ta dogodek.

Nepostavljena Peerova je v četrtfinalu prešla še čez kitajsko oviro, osmopostavljeno Li Na, ki je po zaostanku 5-5, 0-3 predala tekmo zaradi bolečin v hrbtu. Kitajka je v prvem nizu imela žogo za niz pri 5-4, nato pa je naslednjih šest iger izgubila. Ko je Izraelka servirala v 4. igri drugega niza, je polfinalistka letošnjega OP Avstralije stisnila roko v znak predaje.

''Ob koncu prvega niza sem udarila visok bekend in začutila bolečino. Poklicala sem trenerja, nato pa odigrala še nekaj iger, toda ob vse hujši bolečini sem se odločila, da prekinem. Nisem hotela tvegati kaj hujšega'', je dejala Kitajka.

Belorusinja Viktorija Azarenka je v četrtfinalu deklasirala Vero Zvonarjovo

Peerova se bo v polfinalu udarila z Venus Williams, 3. nosilko in branilko naslova. Starejša od sester Williams je lani ob koncu leta dvakrat izgubila z Anastazijo Pavljučenkovo, toda danes ji je šlo gladko. Po zaostanku 3-1 v prvem nizu, je nadaljevala veliko bolje ter zmagala s 6-3, 6-4.

Zlahka je v polfinale prišla tudi Viktorija Azarenka, ki je Rusinji Veri Zvonarjovi v prvem nizu prepustila eno igro, v drugem pa tri, povsem drugače pa se je odvijal dvoboj med Agnieszko Radwansko in kvalifikantko Regino Kulikovo. Poljakinja je zdržala breme favoritinje, a je za to garala kar 2 uri in 17 minut, ko je na koncu le zmagala s 3-6, 6-4 in 6-3

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Barclays Dubai Tennis Championships 2010
Dubaj, ZAE
Februar 14-20, 2009
Nagradni sklad: $2000000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Četrtfinale:

(3) Venus Williams (USA) d. Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) 63 64
(4) Victoria Azarenka (BLR) d. (12) Vera Zvonareva (RUS) 61 63
(7) Agnieszka Radwanska (POL) d. (Q) Regina Kulikova (RUS) 36 64 63
Shahar Peer (ISR) d. (8) Li Na (CHN) 75 30 ret. (right back injury)

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete